Felle discussie bij ESPN: 'Houd toch op man, vorige week maakte je een video over hem!'

4 februari 2024, 08:23   Bijgewerkt: 4 februari 2024, 08:53
Foto: © ESPN

De mislukte transfer van Couhaib Driouech naar Feyenoord zorgt voor een felle discussie in het programma De Eretribune van ESPN. Op de slotdag van de winterse transfermarkt probeerde Feyenoord, evenals PSV, om Driouech los te weken bij Excelsior. Uiteindelijk bleef de aanvaller echter in Kralingen.

Marciano Vink begrijpt wel dat Feyenoord in de markt was voor Driouech, terwijl Kenneth Perez zijn bedenkingen heeft. Dat laatste lijkt opvallend genoeg ook te gelden voor trainer Arne Slot, die vrijdag toegaf in Driouech geen speler te zien die Feyenoord ‘aan de bovenkant’ versterkt. “Als je Nieuwkoop rechtsbuiten durft te zetten, moet je eigenlijk nergens over praten”, zegt Vink over die uitspraak van Slot.

Artikel gaat verder onder video

“Jahanbakhsh doet het niet, al is die nu weg (naar de Azië Cup, red.). Dus je hebt Paixão over wie je niet tevreden bent, Dilrosun die weer uit de kast werd gehaald en ineens de laatste drie weken mocht opdraven en weer mocht vertrekken… Je hebt eigenlijk helemaal niks. Dan vraag ik me echt af hoe je Driouech inschaalt ten opzichte van de gasten die je niks vindt”, vervolgt Vink. “Ik vind dat Driouech minimaal de concurrentie met Paixão aan moet kunnen gaan.”

© Imago

Perez antwoordt door te zeggen dat Feyenoord, blijkens de woorden van Slot, niet zoekt naar een speler die ‘de concurrentie aan moet kunnen gaan’. “Hij zoekt iets aan de bovenkant. Dat is Driouech toch niet?” Vink stelt dat zo’n speler voor dat bedrag – Driouech zou zo’n vier miljoen euro gekost hebben – niet te vinden is. Toch snapt Perez dat Feyenoord niet overstag ging. “Als je iemand aan de bovenkant zoekt, dan wil je iemand die aanmerkelijk beter is dan Paixão. Dat zou betekenen dat Paixão de wisselspeler wordt. Ik heb ook m’n vraagtekens of dat Driouech is. Ik vind het een ongelooflijk leuke speler, maar je kan niet gokken met vier miljoen.”

Vink stipt aan dat vorige week zondag, na de wedstrijd tussen Excelsior en FC Utrecht (1-1), nog een ‘piero’ liet maken, een video van de hoogtepunten van Driouech. “Ja, maar dat betekent niet dat hij aan de bovenkant bij Feyenoord zou zitten.” Daar reageert Vink fel op. “Houd toch op man! Je hebt Jahanbakhsh en Paixão, alsjeblieft!”

'Opmerking van Arne Slot ongepast'

Vink beroept zich onder meer op een uitspraak van PSV-trainer Peter Bosz over Driouech. “Bosz, een trainer die we hoog hebben zitten, zegt dat hij Driouech voor PSV een versterking zou vinden. Even serieus… Dus Bosz vindt het een versterking, terwijl hij Bakayoko en Lang heeft, maar Slot vindt dat Driouech niet aan de bovenkant zou zitten… Leg het mij uit.” Vink vindt de opmerking van Slot over de Excelsior-aanvaller misplaatst.

“Het gaat erom dat je het niet zegt (Slot zijnde, red.). Laat het dan gaan. Als trainer hoef je het niet te zeggen. En ik vind dat echt wel de concurrentie moet kunnen aangaan. En dan het hele seizoen klagen dat je geen buitenspelers hebt”, aldus Vink. Ook Perez ziet ‘potentie’ in Driouech. “Maar dan zou ik hem voor anderhalf à twee miljoen euro halen, in de zomer, de voorbereiding laten meedraaien… Nu voelt het als een aankoop om vijf voor twaalf, tegen de hoofdprijs, concurrerend met PSV. Dat zou ik ook niet gedaan hebben.”

Vind je de uitspraak van Arne Slot over Couhaib Driouech ongepast?

Laden...
1337 stemmen
It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop
Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

  • KELDERKLASSEMENT

Reacties

Klantenservice
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Zeggen iemand een versterking te vinden, kan ook een versterking voor de breedte betekenen. Ik zie hem ook niet in de vaste basis van psv belanden. Zij zochten vooral naar versterking door blessure en transfer. De back-up voor een (geblesseerde) basisspeler valt wel. Dan zou hij misschien tijdelijk basis spelen, maar de bank weer bezetten als Lang weer fit was. Maar wellicht dat PSV supporters daar andere inzichten in hebben?

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Perez heeft in deze gelijk. Verschillende mensen in de media zijn ook op zoek om slot neer te halen. Maar als je luistert naar zijn hele persco's ,zegt de man niks verkeerd . Legt het keurig uit allemaal . Verder is het ook maar een trainer . Een hele goede ,maar geen wonder dokter . Die bestaan namelijk ook niet .

boyke
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Zowat iedereen valt Slot maar aan terwijl hij altijd vriendelijke en goede uitleg geeft zowel voor als na de wedstrijd. Schijnbaar willen ze een toptrainer gewoon kapot schrijven en laten we eerlijk zijn welke trainer was er in het verleden zo open als Slot en ja mag hij kenbaar maken wat hij wil en ja alles wat er geschreven wordt hoeft niet op waarheid te berusten. Journalisten vinden het prachtig hun eigen verhaaltje er van te maken hé meneer Vink die zelf nooit iets gepresteerd heeft gaat even over een speler beoordelen terwijl Slot niets verkeerd zegt en dat hij een buitenspeler wil hebben die er meteen bovenuit steekt en dat hij Bosz beter vind is zijn mening. Je hebt de kunde en kennis niet om over die twee te oordelen aangezien je ze nooit hebt meegemaakt. Slot noemt het geen slechte speler maar niet een speler die er meteen bovenuit springt en dat is heel anders zoals jij beoordeelt Vink, maar ja jij hebt ook geen ballen verstand van voetballen laat staan dat ik alles wat uit je mond serieus neem en gewoon beschouw als kleutertaal. Zoals klantenservice vermeldt was hij voor PSV een breedteversterking vanwege de afwezige en Feyenoord haakt af vanwege andere redenen. Als Vink vind dat je voor 4 miljoen wel een risico kunt nemen kun je al merken dat hij totaal geen enkele verstand heeft over financiën en hopen dat hij nooit TD wordt bij een club aangezien die club dan meteen failliet is met zijn zienswijze. Dag meneer Vink het gaat je goed met je kletsverhalen.

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Ach je weet hoe het werkt bij veel media . Meelullen met succes. Slot was vorig jaar de koning nu is bosz de wijze man . Jammer dat daarna het natrappen idd altijd moet

Dhr. Reuring
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Slot is een veel betere coach dan Bosz, die met zijn neus in de boter is gevallen bij P.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen