Vandaag Inside kraakt Eredivisie-club: 'Kom op, dat moet je niet doen'

25 januari 2024, 13:39   Bijgewerkt: 25 januari 2024, 13:45
Foto: © Talpa

Johan Derksen en René van der Gijp zetten hun vraagtekens bij de mogelijke transfer van Manfred Ugalde naar Spartak Moskou. De 21-jarige aanvaller van FC Twente staat in de concrete belangstelling van de club uit de Russische hoofdstad, die bereid is grof geld te betalen om de overgang mogelijk te maken.

Van der Gijp vindt het vanwege de oorlog tussen Rusland en Oekraïne moreel verwerpelijk dat Ugalde mogelijk aan de slag gaat bij Spartak Moskou. "Niet doen, joh", luidt het advies van de analist bij Vandaag Inside. "Dat moet je niet doen. Daar moet je nu toch niet heen gaan? Kom op. Dat is een land dat in oorlog is met een ander land."

Artikel gaat verder onder video

Spartak Moskou is naar verluidt bereid meer dan veertien miljoen euro te betalen voor de komst van Ugalde. "Ga lekker naar de Franse, Portugese of Duitse competitie. Ik weet wel dat Spartak Moskou meer dan veertien miljoen euro wil betalen, maar dat moet je als FC Twente ook niet willen."

Derksen vindt het opvallend dat er 'helemaal geen kritische noot' vanuit Enschede komt. "Zij zijn in de polonaise door de bestuurkamer gerend. Veertien miljoen kunnen ze beuren", aldus het boegbeeld van het programma. "Ik vind het inderdaad ongepast op dit moment. Iedere organisatie vraagt zich af: kunnen wij nog zaken doen of banden hebben met Rusland op dit moment? En Twente denkt: we gaan lekker onze zakken vullen."

Moet FC Twente 'gewoon' zakendoen met Spartak Moskou?

Laden...
496 stemmen
It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop
Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

  • KELDERKLASSEMENT

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen