Transfersoap van Yorbe Vertessen neemt bizarre wending

29 januari 2024, 21:21   Bijgewerkt: 29 januari 2024, 21:29
Foto: © Imago

Het ziet ernaar uit dat PSV Yorbe Vertessen wil terughalen uit Berlijn, zo meldt Voetbal International maandagavond. De aanvaller is in Duitsland om zijn transfer naar Union Berlin af te ronden, maar PSV wil hem niet laten gaan vanwege een blessure bij Noa Lang.

Lang viel zaterdag geblesseerd uit in de gewonnen wedstrijd tegen Almere City (2-0). Vertessen viel in en droeg voor de honderdste keer het shirt van PSV, een mijlpaal waarvoor hij werd geëerd. Het leek bij die honderd wedstrijden te blijven: Vertessen kreeg toestemming van PSV om naar Berlijn af te reizen en werd al medisch gekeurd bij Union. Maar de blessure van zijn concurrent Lang heeft roet in het eten gegooid.

Artikel gaat verder onder video

"Zonder Lang en een goed alternatief dat gehaald kan worden vlak in de dagen voor de transferdeadline, heeft PSV de snelle aanvaller te hard nodig, oordelen de beleidsbepalers van de Eredivisie-koploper", zo schrijft clubwatcher Marco Timmer maandagavond.

Ook het Eindhovens Dagblad maakt melding van de 'bijzondere situatie'. Vertessen wil zelf niet terugkomen uit Berlijn. " PSV is wel voornemens om Vertessen op enigerlei wijze tegemoet te komen, op het moment dat hij verplicht terug zou moeten keren in Eindhoven. De club vindt dat hij een contract tot medio 2025 heeft ondertekend en die verbintenis is nog niet ontbonden", aldus clubwatcher Rik Elfrink.

'Terugkeer naar PSV is geen optie'

Dat Vertessen een terugkeer in Eindhoven niet ziet zitten, blijkt ook uit een tweet van journalist Jeroen Kapteijns van De Telegraaf. "In de entourage van Yorbe Vertessen valt te beluisteren dat een terugkeer naar PSV totaal niet als een optie wordt gezien", schrijft Kapteijns. "De speler gaat er nog altijd van uit dat PSV de afspraken nakomt en zoals overeengekomen is zal meewerken met zijn transfer naar Union Berlin."

Vind je dat PSV goed handelt in deze kwestie?

Laden...
1008 stemmen
It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Allback
Link gekopieerd!
    17
    + 1
avatar

'De club vindt dat hij een contract tot medio 2025 heeft ondertekend en die verbintenis is nog niet ontbonden" Wat een gemoedelijke club is het toch. Dat kun je die jongen toch niet aandoen?

larsson
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Laat deze jongen gewoon gaan. We hebben hem jaren nog nooit echt een kans gegeven. Dit is ook zijn carrière en hij is nu 23 dus het is nu of nooit. Dus ik snap heel goed dat zo’n jongen graag wil gaan. En dat we nu opeens een blessure problemen hebben is dan maar even pech. Overige is 6 miljoen een goed prijs voor zo’n jongen. En volgens mij hebben we gewoon een teams in de kkd lopen ook genoeg jongens rond die door zouden kunnen breken geef die dan maar eens de kans

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen