Supporters van FC Groningen tonen in Duivendrecht spandoek over Ajax

22 januari 2024, 21:00
Foto: © Imago

Supporters van FC Groningen hebben de wedstrijd tegen Jong Ajax aangewend om een statement te maken tegen de aanwezigheid van beloftenteams in de Keuken Kampioen Divisie.

Op sportpark De Toekomst in Duivendrecht toonden meegereisde supporters van Groningen een spandoek met de tekst 'Jong-teams uit de Eerste Divisie! Karakterloos, nutteloos en vervalsing van de competitie'.

De aanwezigheid van Jong Ajax, AZ, PSV en FC Utrecht wordt door veel fans van andere KKD-ploegen niet op prijs gesteld. Dat komt met name doordat de opstellingen soms spelers bevatten met de nodige ervaring in het eerste elftal.

Artikel gaat verder onder video

Bij Ajax staan spelers als Anton Gaaei, Anass Salah-Eddine en Kian Fitz-Jim maandag in de basis. Ondertussen heeft AZ maandagavond spelers als Wouter Goes, Ruben van Bommel en Mexx Meerdink in de basis staan tegen FC Dordrecht.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Allback
Link gekopieerd!
    23
    + 1
avatar

Supporters van FC Groningen tja. Ze hebben natuurlijk geen enkel punt. Het is een zeer goede ontwikkeling geweest om jeugdteams in de KKD toe te laten. Al die relatief jonge spelers doen ervaring op in een veel betere competitie dan een competitie met alleen maar jeugdteams. De tegenstanders zijn ouder en hebben veel meer ervaring, zeer leerzaam. Daarnaast spelen ze in echte stadions en geen achter veldjes. Deze jeugdspelers komen uiteindelijk voor het grootste deel niet eens bij het eerste terecht van hun clubs, maar juist bij kleinere clubs zoals juist Groningen. Dat gezeur dan over eerste elftal spelers, alsof Gaaei (kan.er werkelijk niets van), Salah (niet goed genoeg voor het eerste) en Fitz-Jim zo'n groot verschil gaan maken. Ook met deze spelers moet een club als Groningen gewoon winnen als je kampioen van de KKD wilt worden.

Molenwheer FC
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

Serieus? Duivendrecht? Is de schrijver van ditwaardeloos stukje proza soms fan van Feyenoord of PSV? Die hebben het daar ook altijd over, of Abcoude Noord. Wat een hoop onzin weer. De Toekomst en Arena liggen gewoon in Amsterdam, maar dat weet Dominic Mostert natuurlijk ook wel. Clickbait zal wel, maar als supporter van een andere club dit satuk schrijven en je overgeven aan dit soort sneuheid, tsja..

Foeks
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

Als fc Emmen fan vind ik het raar dat fc Groningen vrijdag niet kan voetballen door zieke spelers word gedacht aan norrovirus. En Maandag kunnen ze ineens wel voetballen. Wie bedondert de boel nu? Vrijdag laten afgelasten is dus gewoon ook competitie vervalsing. Want dat had gewoon door moeten gaan. Want je hersteld niet in 2 dagen hoor jammer fc Groningen.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen