Studio Voetbal voorziet drastische maatregel in Eredivisie na besluit Serdar Gözübüyük

22 januari 2024, 08:02   Bijgewerkt: 22 januari 2024, 08:13
Foto: © Studio Voetbal

De wedstrijd tussen Vitesse en Feyenoord werd zondagmiddag ontsierd door thuissupporters die het speelveld betraden. Een groepje Vitesse-fans besloot om in de slotfase het veld op te rennen, waarna ze vermoedelijk op weg waren naar Feyenoorders op de thuistribune. Bij Studio Voetbal wordt het incident onder de loep genomen.

Scheidsrechter Serdar Gözübüyük legde het spel tijdelijk stil en dirigeerde beide ploegen naar de kleedkamers voor een afkoelperiode. Dit protocol herkent men als er bijvoorbeeld een voorwerp vanaf de tribunes op het veld wordt gegooid. “Moet je de wedstrijd dan niet gewoon gelijk staken? Nu straf je het op dezelfde manier als dat er een bekertje op het veld wordt gegooid, terwijl dit toch wel een stukje erger is”, stelt Sjoerd van Ramshorst.

Artikel gaat verder onder video

“Volgens mij moet je kijken naar de veiligheid, of je die kunt garanderen. Dan is het misschien wel het veiligste om die wedstrijd gewoon uit te spelen”, antwoordt Jeroen Stekelenburg. “Aangezien je anders wellicht rellen buiten het stadion gaat krijgen?”, reageert Van Ramshorst. “Ja, misschien. Maar ja, het blijven natuurlijk een stel hersenloze idioten die het verpesten voor een ander”, aldus Stekelenburg.

“Als je dit in Engeland doet, mag je nooit meer een stadion binnenkomen. Dan is het klaar”, constateert Rafael van der Vaart. Het duel tussen Vitesse en Feyenoord werd een prooi voor de Rotterdammers. De ploeg van Arne Slot trok in de blessuretijd 1-2 overwinning naar zich toe door een doelpunt van Ondrej Lingr.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen