PSV-fans ergeren zich aan Bakayoko: 'Dit is precies het probleem dat ik de laatste tijd met hem heb'

26 januari 2024, 12:13
Foto: © Imago

Het PSV-elftal van trainer Peter Bosz herbergt meerdere smaakmakers, maar Johan Bakayoko is dit seizoen misschien wel de speler die de meeste indruk maakt. De Belg is niet weg te denken van de rechtervleugel en vooral met assists al heel belangrijk geweest voor de huidige koploper van de Eredivisie. In de bekerwedstrijd tegen Feyenoord afgelopen woensdag had een aantal PSV-fans het echter even gehad met Bakayoko. De aanvaller deed wel heel weinig (lees: niets) om te voorkomen dat Quinten Timber de score kon openen.

Het mag gerust een kleine verrassing worden genoemd dat Bakayoko nog altijd speler is van PSV. De Belg kon zich een jaar geleden verheugen op de belangstelling van Paris Saint-Germain en werd afgelopen zomer nadrukkelijk gelinkt aan een vertrek naar de Premier League. Vooral Brentford was bereid om ver voor hem te gaan, maar Bakayoko bleef PSV trouw. Die keuze heeft voor zowel PSV als Bakayoko goed uitgepakt. Hij kwam dit seizoen tot op heden 31 keer in actie, goed voor zes doelpunten en liefst dertien assists. Bakayoko kwam vooralsnog in alle wedstrijden in actie, wat laat zien dat Bosz eigenlijk niet meer zonder hem kan.

Artikel gaat verder onder video

Maar woensdagavond in de bekerwedstrijd tegen Feyenoord zal ook Bosz zich hebben geërgerd aan Bakayoko, vooral na het terugzien van de openingstreffer van Timber. Het doelpunt van de middenvelder viel in een fase waarin Feyenoord het heft in handen nam en nadrukkelijk op zoek ging naar de voorsprong, maar Bakayoko had wel wat meer kunnen én moeten doen om te voorkomen dat het Legioen mocht gaan juichen. Op beelden van de 1-0 is te zien dat Timber wel heel makkelijk uit de rug van Bakayoko wegloopt en vervolgens van de Belg alle tijd en ruimte krijgt om uit te halen. De aanvaller doet niets om te voorkomen dat Timber het Eindhovense doel (met succes) onder vuur kan nemen.

De houding van Bakayoko is niet onopgemerkt gebleven. “Dit is het precies het probleem dat ik heb met Bakayoko de laatste tijd, die luie instelling”, schrijft een PSV-fan op X. Hij is niet de enige die er met z’n hoofd niet bij kan dat Bakayoko niet meer deed om de 1-0 te voorkomen. “Serieus. Wat doet Bakayoko in vredesnaam in verdedigend opzicht? Hij doet maar wat. Pak minimaal één mannetje”, klinkt het. PSV en Bakayoko hadden nog genoeg tijd om de treffer van Timber ongedaan te maken, maar de 1-1 viel niet. Guus Til was er in de tweede helft nog het dichtst bij. Hij schoot op aangeven van Bakayoko de bal hard tegen de touwen, maar op dat moment ging de vlag van de grensrechter omhoog wegens buitenspel.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Goku
Link gekopieerd!
    16
    + 1
avatar

De eerste scheurtjes zijn aan de oppervlakte gekomen...

Boy Acosta
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

En er komen nog meer scheurtjes aan elke club lust ze nou rauw. En Peter Bosz maar janken!! dit is het probleem hier in dit land.(en maar zeuren en zeuren) Er komen genoeg wedstrijden waar ze met blote billen zullen gaan. En nou kunnen ze niet zonder Veerman ha,ha, wat een komedie. Maar goed Feyenoord moet ook niet op de lauweren gaan zitten.(van nu af alles winnen) Mooi weekeinde.

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Misschien als luuk de jong eens wat minder negatoeve aandacht geeft aan bakayoko en andere mede spelers . Dat die spelers zich beter voelen en presteren .

Zeeuwke
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Wegwezen daar Johanneke !!!

Benno L
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Wat een partijdige VAR dan hoef je nooit meer een penalty te geven. Baka presteert ook niet geweldig veel te weinig rendement. Gelukkig hebben we dadelijk weer een aanval met Lang en Lozano

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen