Jack van Gelder krijgt enorme laag van kritiek na optredens bij De Oranjewinter: 'Dit is zó lelijk, kap hiermee!'

19 januari 2024, 08:21
Foto: © SBS 6

Oud-sportverslaggever Jack van Gelder heeft forse kritiek gekregen naar aanleiding van zijn optredens in het programma De Oranjewinter. De oud-sportverslaggever was een week lang de vaste tafelgast van Hélène Hendriks, maar heeft in die zeven dagen tijd niet op iedereen indruk gemaakt. Mediacriticus Victor Vlam heeft in een podcast uitgehaald naar één specifiek optreden van Van Gelder.

Wat Vlam frustreert is de manier waarop Van Gelder verslaggeefester Noa Vahle bejubelde in de uitzending van De Oranjewinter. Het gaf de mediakenner een ongemakkelijk gevoel, waar hij in zijn podcast De Cummunicado's dieper op in ging:  “Wanneer zij (Vahle, red.) in Vandaag Inside of De Oranjewinter verschijnt, wordt ze vaak opzichtig geprezen door allerlei gasten", valt Vlam op. "Afgelopen week gebeurde het weer, nadat ze een doodgewone stand-up'er  had gedaan. Het was ook niet echt bijzonder.” 

Artikel gaat verder onder video

Iemand die wel onder de indruk was van Vahle was Van Gelder, die dat - tot ergernis van Vlam - vervolgens ook overduidelijk liet blijken in de uitzending van De Oranjewinter: "Van Gelder, die gaat lós op haar, alsof ze net een medicijn heeft uitgevonden. Die prijst haar de hémel in. Ik vind het zo ongemakkelijk.", geeft de mediaexpert toe. "Die gasten moeten hier echt mee ophouden", is het advies van Vlam, die denkt dat er een achterliggende gedachte aan de manier waarop Van Gelder Vahle benaderde.

"Van Gelder doet dat om in de smaak te vallen bij John de Mol. Dat is de reden waarom hij dat doet. Andere gasten bij dat programma doen dat ook. Ik denk echt dat ze zich niet realiseren hoe lelijk dit is", geeft Vlam aan. "Dit komt zó slecht over op de kijker, want je gooit hiermee echt je integriteit te grabbel. Ik zou echt iedereen adviseren om hiermee te stoppen", zegt hij opnieuw.

Ik ben het eens met Victor Vlam

Laden...
2592 stemmen
It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

PassievoorAjax
Link gekopieerd!
    24
    + 1
avatar

Het is opvallend hoeveel pulp media-personen een podium krijgt om hun plasje over alles en iedereen te doen. Elke opmerking wordt voor waar het internet op geslingerd.

Nico023
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

Dat doe jij toch ook over ajax, terwijl dat ook nu een pulp cluppie is?

Neutraal
Link gekopieerd!
    42
    + 1
avatar

Heeft victor vlam van die botox lippen? Dan is het waarschijnlijk zo'n wannabee influencer. BTW: Ik wil hem ook niet kennen

Antoon van den Berg
Link gekopieerd!
    24
    + 1
avatar

Wie is meneertje Vlam wat een naar persoon de jongedame van de Mol is gewoon steengoed.

JeanM
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

Nounou, wat een "enorme laag kritiek" zeg. Eén nobody trekt geeft zijn mening en daar moeten we het mee doen. Jack zal wel onder de indruk zijn.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen