Loting kwartfinale KNVB Beker: waar en vanaf hoe laat te zien?

20 januari 2024, 09:50
Foto: © Imago

Er staan weliswaar nog twee achtste finalewedstrijden op het programma, maar zaterdagavond wordt er desondanks alvast geloot voor de kwartfinale van de KNVB Beker. Waar en vanaf hoe laat is de loting voor de volgende ronde van het bekertoernooi te zien?

Waar is de loting te zien?

De ogen zijn zaterdag ongetwijfeld eerst gericht op de verrichtingen in de Eredivisie, maar velen zullen ook al reikhalzend uitkijken naar de loting voor de kwartfinale van de KNVB Beker. Die is zaterdagavond vanaf 22.30 uur live te volgen in De Eretribune op ESPN.

Welke clubs zitten bij de laatste acht?

Artikel gaat verder onder video

Van de week werd er flink gestreden om een ticket voor de kwartfinale. Dat zorgde vooral op de dinsdagavond voor spectaculaire taferelen. Zo stevenden de amateurs van Excelsior Maassluis tegen ADO lang af op een 1-0 overwinning, maar moesten ze uiteindelijk toch hun meerdere erkennen in de ploeg uit Den Haag. Later die avond hoopten de amateurs van Quick Boys zich wél te plaatsen voor de volgende ronde. Ze waren dichtbij, maar AZ trok in de strafschoppenreeks alsnog aan het langste eind.

Naast ADO Den Haag en AZ verzekerden ook FC Groningen, N.E.C., Fortuna Sittard en Vitesse zich van een startbewijs voor de kwartfinale. Twee tickets moeten nog verdeeld worden. De kraker tussen PSV en FC Twente uit de tweede ronde werd woensdagavond ingehaald. De Eindhovenaren boekten een overtuigende 3-1 overwinning en kruisen volgende week de degens met Feyenoord in de strijd om een plaats bij de laatste acht. Het duel tussen Hercules en SC Cambuur werd afgelast en wordt eveneens na dit weekeinde gespeeld.

Wanneer staan de laatste achtste finalewedstrijden op het programma?

Feyenoord wil zich zondag op bezoek bij Vitesse eerst nog herstellen van het gelijkspel tegen N.E.C., alvorens de focus op het bekerduel met PSV gaat. De ploeg van trainer Arne Slot ontvangt de vooralsnog ongeslagen koploper van de Eredivisie woensdag 24 januari in de eigen Kuip. Het eerste fluitsignaal klinkt om 20.00 uur. Op 25 januari strijden Hercules en SC Cambuur om het laatste ticket voor de kwartfinale. Ook de wedstrijd tussen de amateurs uit Utrecht, die in december Ajax uit het bekertoernooi knikkerden, en de Keuken Kampioendivisionist uit Leeuwarden begint om 20.00 uur.

Wanneer worden de kwartfinales gespeeld?

De kwartfinalewedstrijden staan voor 6,7 en 8 februari op het programma. Op zaterdag 10 februari wordt er geloot voor de halve finale én finale. De halve finalewedstrijden worden gespeeld tussen 27 en 29 februari. De eindstrijd is op 21 april.   

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen