Gerard Joling: 'Die Marc Overmars heeft toch niets ernstigs gedaan?'

10 januari 2024, 23:30   Bijgewerkt: 10 januari 2024, 23:53
Foto: © Imago

Gerard Joling is het niet eens met de straf die Marc Overmars dinsdag kreeg opgelegd door de FIFA. De voetbalbond heeft de schorsing die het Instituut Sportrechtspraak Overmars oplegde voor grensoverschrijdend gedrag op de werkvloer bij Ajax wereldwijd overgenomen, waardoor de oud-voetballer zijn functie als technisch directeur bij Antwerp FC voorlopig niet kan uitoefenen. Joling begrijpt hier niets van.

“Die Marc Overmars heeft toch niets ernstigs gedaan?”, vraagt de zanger zich hardop af tijdens de uitzending van De Oranjewinter. “Hij heeft niemand verkracht, hij heeft niemand vermoord en hij heeft niet aan mensen gezeten”, stelt Joling. Hélène Hendriks wijst haar tafelgast er vervolgens op dat onderzoeken nog moeten uitwijzen of dit inderdaad niet het geval is.

Artikel gaat verder onder video

“Maar er is toch nog niet echt aangifte gedaan hiertegen?”, reageert Joling daarop, terwijl hij een bevestiging krijgt van Jack van Gelder. “Ik vind dit allemaal echt heel overtrokken. Ik vind het sneu voor die gozer (Overmars, red), het gaat veel te ver”, stelt Joling vervolgens.

Overmars werd in februari 2022 door Ajax aan de kant geschoven nadat bekend was geworden dat hij zich over een langer periode schuldig had gemaakt aan grensoverschrijdend gedrag richting vrouwelijke medewerkers van de club. Zo zou hij meerdere vrouwen ongewenst foto's van zijn geslachtsdeel, zogeheten dickpics, hebben gestuurd. Kort na zijn vertrek uit Amsterdam trad hij aan in Antwerp, waar hij Mark van Bommel aanstelde als hoofdtrainer en in 2023 de Belgische landstitel wist te veroveren.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop
Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

  • KELDERKLASSEMENT

Reacties

RobindaRobot
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Alsjeblieft zeg, de mening van Gerard Joling publiceren over zo'n beetje alle onderwerpen (behalve slechte muziek) is toch totaal belachelijk. En met name over de rechten van vrouwen moet hij helemaal zijn mond houden. Strijd maar voor homo rechten ofzo. Waarom verlaagd FC Update zich hiertoe?

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen