Slot is bij Van der Meijde in de auto eerlijk over komende transferzomer van Feyenoord

16 januari 2024, 23:32   Bijgewerkt: 17 januari 2024, 07:21
Foto: © Bij Andy in de auto!

Feyenoord-trainer Arne Slot houdt er serieus rekening mee dat ook komende zomer een aantal ‘goede’ spelers de deur van De Kuip achter zich dichttrekt. De Rotterdammers hebben in de Eredivisie weliswaar twaalf punten minder dan koploper PSV en moesten in de Champions League hun meerdere erkennen in Atlético Madrid en Lazio, maar meerdere spelers hebben zich in de kijker gespeeld van de Europese top.

“Het voordeel van in Nederland werken en in dit geval ook bij Feyenoord is dat het zó snel gaat. Van de jongens die ik in het eerste jaar had, zijn er nog vrij weinig over”, vertelt Slot in de YouTube-serie Bij Andy in de auto! in gesprek met Andy van der Meijde. “En ik vrees - ik gebruik niet voor niks het woord vrees - dat er weer een aantal hele goede spelers komende zomer bij ons gaan vertrekken.” De namen van Santiago Giménez en Mats Wieffer werden de afgelopen maanden al in verband gebracht met een overgang naar een Europese topclub en Van der Meijde denkt dat er nog wel een paar in aanmerking komen voor een zomerse toptransfer.

Artikel gaat verder onder video

“Giménez, misschien Hartman, Bijlow, Geertruida…”, denkt de voormalig voetballer hardop. “Wieffer vergeet je nog te zeggen. Timber, die denk ik aan een heel goed seizoen bezig is”, vult Slot Van der Meijde nog aan. “Maar goed, dat ze een goed seizoen hebben hoeft natuurlijk niet te betekenen dat ze gelijk weggaan. Maar het is ook geen geheim, en dat weet jij beter dan ik want jij bent al wel naar het buitenland geweest, dat daar iets beter betaald wordt dan in Nederland.” Bovendien krijgt een aantal Feyenoord-spelers meteen na afloop van het clubseizoen mogelijk nóg een mogelijkheid om zich in de kijker te spelen: het Europees Kampioenschap in Duitsland.

“Ik denk dat het daarom voor spelers nog aantrekkelijk is om bij hun club te blijven, omdat ze er vrij verzekerd van zijn dat ze spelen”, stelt de Feyenoord-coach. “Maar komende zomer is dan het EK geweest. Als een aantal van ons dan ook gaat spelen, dan zou het bijna raar zijn als ze geen transfer zouden maken.” Naast Quilindschy Hartman en Wieffer lijken ook Justin Bijlow en Lutsharel Geertruida zich te mogen opmaken voor hun eerste EK. Hartman heeft zelfs een grote kans om als basisspeler naar het toernooi te gaan. De vleugelverdediger debuteerde in november tegen Frankrijk en was meteen trefzeker. Ook in de daaropvolgende interlands deed hij het naar behoren, met onder meer een assist tegen Gibraltar.

Welke Feyenoord-sterkhouder vertrekt komende zomer sowieso uit Rotterdam?

Laden...
601 stemmen

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Geus
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

12 punten minder dan koploper Feyenoord? Lezen jullie de tekst wel voordat deze geplaatst wordt? 😅

Klantenservice
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Nee, dat doen ze nooit 😂🙈

Boy Acosta
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Ik hoop voor de club dat iedereen blijf ,dat is goed voor de supporters. Maar soms kan het ook niet voor Feyenoord dat de centjes nodig hebben .(voor mij hoeft het niet) Dit jaar moeten wij er zeker tweede worden dan kunnen weer Europa in. Ach het is zo beperkt ook PSV gaat spelers kwijt raken. En nog wat anders je moet ook niet teveel van die buitenlanders halen wat er nu is kan blijven en de rest moet maar ophoepelen.(je heb er niets aan als je ze nodig heb ,en ze toch ook niet voldaan als ze er zijn) Weg ermee geeft de jeugd maar een behoorlijke kans,en je zal zien dat hun beter is. Niet alles alweer verkopen! om een mooi elftal naar de kampioenschap te krijgen en blijven. Ik durf de wedden dat Arne slot een mooi iets in zijn hoofd heb. Mooie dag

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen