'Jackpot lonkt voor FC Twente: Ugalde wordt mogelijk nieuwe recordtransfer'

23 januari 2024, 18:18
Foto: © Imago

FC Twente dreigt een week voor de deadline van de winterse transferwindow weliswaar Manfred Ugalde kwijt te raken aan Spartak Moskou, maar daar staat mogelijk wel een flinke geldsom tegenover. Fabrizio Romano meldt dinsdagmiddag dat de Russen een ‘formeel’ bod hebben ingediend voor de aanvaller uit Costa Rica en Jeroen Kapteijns van De Telegraaf weet dat zij een bedrag van tien miljoen euro ‘plus’ willen betalen. Daarmee zou Ugalde zomaar de nieuwste recordtransfer kunnen worden voor FC Twente.

De Tukkers beleefden met een 2-1 overwinning op AZ een uitstekende start van de tweede seizoenshelft. In de jacht op de derde en misschien wel tweede plaats hadden ze afgelopen zaterdag in de uitwedstrijd tegen N.E.C. opnieuw goede zaken kunnen doen, maar de Nijmegenaren trokken aan het langste eind. Daardoor lijkt FC Twente de strijd om de tweede plaats al op te kunnen geven, tenzij het zondag een goed resultaat (lees: overwinning) weet neer te zetten tegen Feyenoord. Maar of Ugalde dan nog van de partij is…

Artikel gaat verder onder video

FC Twente telde afgelopen zomer vier miljoen euro neer om Ugalde - na twee seizoenen op huurbasis - definitief naar Enschede te halen. De spits uit Costa Rica behoorde vorig seizoen al tot de uitblinkers in de Grolsch Veste en dat is in de huidige jaargang niet anders. In 25 wedstrijden in alle competities was hij al goed voor negen doelpunten en zeven assists. Een vertrek van Ugalde zou sportief dus een flinke aderlating zijn voor FC Twente, maar financieel doet het mogelijk uitstekende zaken. De jackpot lonkt voor FC Twente, schrijft Kapteijns niet lang na het bericht van Romano. Volgens de verslaggever van De Telegraaf is Spartak Moskou ‘bereid om een bedrag van tien miljoen euro plus’ te betalen.

Inclusief bonussen zou het totaalbedrag zelfs een recordtransfer kunnen worden voor FC Twente, vervolgt Kapteijns. Dat is nu nog Dusan Tadic, die de Tukkers in de zomer van 2014 voor een bedrag van veertien miljoen euro verruilde voor Southampton.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Finalflow
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

Ik dacht dat het niet toegestaan was om met een Russische club zaken te doen. Verkopen mag wel zo te zien of deze club zal geen directe link hebben en Russische banden..

Allback
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Spartak Moskou? Ik kan het mis hebben maar volgens is dat zoals hierboven al gezegd is toch niet toegestaan? Mocht het wel toegestaan zijn om te verkopen dan is dat naar mijn opvatting net zo moraal verwerpelijk als een speler kopen. Dit moet je als club niet willen, ook niet tegen een record transfer.

Kramer
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

Was het Ajax dan was het een rel, maar Twente mag natuurlijk wel zaken doen met Rusland..

TheMaster1981
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Dit is idd wel apart ja....Ik meen ook dat er nu geen zaken met Rusland gedaan mochten worden.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen