FC Twente moet week voor de transferdeadline vrezen voor vertrek sterkhouder

23 januari 2024, 17:23   Bijgewerkt: 23 januari 2024, 17:32
Foto: © Imago

FC Twente moet ruim een week voor het verstrijken van de winterse transferwindow nog serieus vrezen voor het vertrek van Manfred Ugalde. De doorgaans zeer goed geïnformeerde Fabrizio Romano meldt dinsdagmiddag dat Spartak Moskou zich in Enschede met een bod heeft gemeld voor de spits uit Costa Rica. De Russen zouden al overeenstemming hebben bereikt met Ugalde zelf.

Een vertrek van Ugalde zou een hard gelag zijn voor FC Twente. De Tukkers zijn bezig aan een uitstekend seizoen en lijken de uitgelezen kans te hebben om zich als nummer drie van de Eredivisie te verzekeren van een ticket voor de voorronde van de Champions League. Een belangrijke rol is er weggelegd voor Ugalde. De spits uit Costa Rica kwam de voorbije twee seizoenen op huurbasis uit voor FC Twente, alvorens afgelopen zomer voor een bedrag van vier miljoen euro definitief de overstap te maken naar de Grolsch Veste.

Artikel gaat verder onder video

Ugalde is niet uit de basiself van trainer Joseph Oosting weg te denken en was in 25 wedstrijden in alle competities (Eredivisie, kwalificatie UEFA Conference League en KNVB Beker) goed voor negen doelpunten en zeven assists. FC Twente kan de aanvaller in de jacht op plek drie dus heel goed gebruiken, maar moet nu serieus rekening houden met een voortijdig vertrek. Volgens Romano heeft Spartak Moskou een ‘formeel’ bod gedaan op Ugalde. De onderhandelingen zouden in een vergevorderd stadium zijn en Ugalde zelf heeft zijn ‘jawoord’ al gegeven. Romano meldt dat de laatste stappen nu zijn gezet.

Spartak Moskou is de huidige nummer vijf van de Russische Premjer-Liga. De achterstand op koploper Krasnodar is acht punten. Ugalde heeft bij FC Twente nog een contract tot medio 2027, dus de Russen zullen een serieuze transfersom op tafel moeten leggen om hem deze maand al te contracteren.

FC Twente moet meewerken aan een vertrek van Ugalde

Laden...
1252 stemmen

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

redknap
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Ik denk dat FC Twente dat niet gaat doen. Wat moraal betreft denk ik dat de mensen in Twente uit het goede hout gesneden zijn. Als ik in het westen van Nederland zit denk ik is Nederland of Afrika.

Henk Postulart
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Ik snap Fc Twente financieel kunnen ze denk niet weigeren. Maar eigenlijk moeten alle Nederlandse clubs Rusland boycotten. Ook zo speler vraag ik mij af wil je voetballen in een oorlog land?

Goku
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

💰💰💰💰💰 dan zijn alle normen en waarden ineens gevlogen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen