ESPN maakt Eredivisie-elftal van eerste seizoenshelft bekend: spannende strijd tussen Feyenoord en PSV

4 januari 2024, 20:36
Foto: © Imago

De strijd om het beste Eredivisie-elftal van de eerste seizoenshelft van ESPN is gewonnen door PSV. Vijf spelers van de huidige koploper van Nederland vinden zich erin terug: Walter Benítez, Olivier Boscagli, Jerdy Schouten, Joey Veerman én Johan Bakayoko. Feyenoord volgt met vier spelers. Ook FC Twente en sc Heerenveen worden vertegenwoordigd.

De Eredivisieclubs zijn deze week begonnen aan de voorbereiding op de hervatting van de competitie, maar de voorbije weken werd er uitgebreid teruggeblikt op de eerste seizoenshelft. Dat deed ESPN mede aan de hand van de verkiezing van het beste elftal voor de winterstop. Voor elke positie kwamen telkens drie spelers in aanmerking. Eredivisie-fans konden op X hun voorkeur doorgeven. Opvallend was dat op veel posities een speler van Feyenoord als winnaar uit de bus kwam. Hoewel PSV alle competitieduels voor de winterstop wist te winnen en al tien punten meer heeft dan Feyenoord, leek het beste team dus gedomineerd te gaan worden door Feyenoord.

Artikel gaat verder onder video

ESPN lijkt er op het laatste moment echter voor te hebben gekozen om de uitslag niet alleen af te laten hangen van wat er op X gestemd werd. De spelers zijn gebaseerd op jullie stemmen, de voorkeuren van onze analisten en de inzending van de webredactie van ESPN, leest het. Dat lijkt vooral in het voordeel van PSV te hebben uitgepakt. De ploeg van trainer Peter Bosz levert met doelman Benítez, Boscagli, Schouten, Veerman en Bakayoko vijf spelers aan het beste elftal van de eerste seizoenshelft. Feyenoord moet het uiteindelijk doen met ‘slechts’ vier spelers: Lutsharel Geertruida, Quilindschy Hartman, Calvin Stengs en Santiago Giménez. Robin Pröpper (FC Twente) en Osame Sahraoui (sc Heerenveen) completeren het elftal.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

The all blacks
Link gekopieerd!
    10
    + 1
avatar

Benitez??? Olij en Unnerstall toch vele malen beter.

12eMan
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Ik mis Saibari

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen