Feyenoord gewaarschuwd: ‘Als Ajax zo doorgaat, haalt het misschien zelfs plek 2’

29 januari 2024, 13:03
Foto: © Imago

Er gebeurt dit seizoen weer dusdanig veel in Amsterdam dat je bijna zou vergeten dat Ajax drie maanden geleden nog op de achttiende en daarmee laatste plaats stond in de Eredivisie. De recordkampioen heeft onder leiding van trainer John van ’t Schip de weg omhoog ingezet en heeft de derde plaats serieus in het vizier. Ernie Brandts ziet misschien zelfs nog een spannende strijd om plaats twee ontstaan.

PSV lijkt niet meer te houden en stevent in sneltreinvaart af op de eerste landstitel sinds 2018. De strijd om plaats twee, die eveneens recht geeft op rechtstreekse deelname aan het hoofdtoernooi van de Champions League, ligt daarentegen nog open. Feyenoord had zondagmiddag in de thuiswedstrijd tegen FC Twente uitstekende zaken kunnen doen, maar kwam niet verder dan een 0-0 gelijkspel. Daardoor kwam Ajax, dat zaterdagavond met 2-4 won bij Heracles Almelo, niet alleen dichter in de buurt van nummer drie FC Twente maar krijgt het zelfs de tweede plaats weer een beetje in beeld.

Artikel gaat verder onder video

Brandts, oud-speler van onder meer PSV en voormalig Oranje-international, is lovend over Ajax. “Als Ajax zo doorgaat, haalt het plek 3 wel of misschien zelfs plek 2. Ze krijgen nog te makkelijk goals tegen, maar als je ze zelf elke wedstrijd ook zo makkelijk weet te maken…”, vertelt Brandts in De Telegraaf. Hij heeft in zijn Elftal van de Week in dezelfde krant plek voor drie Ajacieden. Naast Steven Berghuis en Brian Brobbey, die zaterdagavond drie van de vier Amsterdamse treffers maakten, krijgt ook Kristian Hlynsson een uitverkiezing. De IJslander was eveneens voor de tweede week op rij trefzeker. “Dat is toch wel een behendige speler, die een goed gevoel heeft wanneer hij moet vertrekken en waar hij moet komen voor de goal. Hij heeft ook de kwaliteit om dan heel beheerst te blijven en het overzicht te houden.”

Over Berghuis zegt Brandts dat het ‘nog steeds geweldig is wat hij allemaal kan doen en creëert’. Brobbey maakt echter de meeste indruk. De Amsterdammer was in de eerste seizoenshelft nog regelmatig het mikpunt van kritiek, maar scoort inmiddels aan de lopende band. “Wát een beer van een gozer is dat. Dat is een speler waarvan ze in de grote competities zullen denken dat ze hem goed kunnen gebruiken”, zegt Brandts. “Alles in het leven heeft met zelfvertrouwen te maken en sinds hij dat op het veld helemaal terug heeft, is hij niet te houden. Of hij ook al een prominente rol bij Oranje zou kunnen spelen? Dat denk ik wel.”

Op welke plek eindigt Ajax in de Eredivisie?

Laden...
1522 stemmen

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Klantenservice
Link gekopieerd!
    22
    + 1
avatar

Ik ben Feyenoord supporter, maar ik zie dit als een reëel scenario. Ajax speelt zijn wedstrijden momenteel wat moeizaam, maar pakt wel de punten. Feyenoord creëert vaak veel kansen, maar maakt het niet af waardoor het veel punten laat liggen. Als dat aan beide kanten blijft doorgaan, is het absoluut mogelijk dat Ajax om plek 2 gaat meedoen. Knappe prestatie van Ajax als ze dat lukt!

Zeeuwke
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

Ik vind het al knap als we derde worden , als we tweede worden mag heel Rotterdam zich erg schamen maar ik geloof het nog niet zo !!!!!

jurgen😎
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Daar ben ik het wel mee eens. Maar het balletje kan de eerst volgende wedstrijden gewoon weer wel erin rollen dan hebben we gewoon een hele goede kans om de 2e plek te behouden. Kortom Feijenoord heeft het echt zelf in de hand.

svl
Link gekopieerd!
    21
    + 1
avatar

Het is ook lange tijd heel vertekend geweest met de inhaalwedstrijd tegen Volendam tegoed en nog 3 punten die in de lucht hingen tegen RKC. Maar desondanks is de huidige opmars best een prestatie te noemen.

CR14 Arena
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Is wel heel positief gedacht maar eerst zien Eerst psv maar eens zien te verslaan en dat wordt een zware opdracht volgens mij gaan ze het niet halen Maar de competitie is nog niet voorbij derde plaats lijkt mij haalbaar

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen