Eredivisie-trainer pleit openlijk voor uitsupportersverbod in Nederland

28 januari 2024, 19:32
Foto: © Imago

Kees van Wonderen pleit voor een uitsupportersverbod in Nederland, zo weet journalist John Graat te melden op X. Volgens de verslaggever van Trouw heeft de trainer van de Friezen na afloop van het duel tussen sc Heerenveen en AZ, dat ook gestaakt werd wegens wangedrag van AZ-supporters, aangegeven dat het stoppen met uitsupporters mogelijk het beste is.

"Stoppen met uitfans. Het vergt zoveel politie-inzet, zoveel hoofdpijndossiers en alles moeten we optuigen voor paar honderd mensen", citeert de journalist van Trouw de trainer van sc Heerenveen op sociale media. Graat is het zelf overigens helemaal eens met Van Wonderen en lijkt een uitsupportersverbod als een goed middel te zien om wangedrag te voorkomen: "Uitstekend voorstel van Kees van Wonderen naar aanleiding van vuurwerkincident bij Heerenveen-AZ", schrijft Graat.

Artikel gaat verder onder video

In de ontmoeting tussen Heerenveen en AZ ging het zondagmiddag al na een paar minuten spelen mis, toen er vanuit het bezoekersvak rookbommen het veld op werden gegooid. Het gingen om rode en gele rookbommen, waarmee de AZ-supporters hun 'samenwerkingsverband' met de aartsrivaal van sc Heerenveen, SC Cambuur, duidelijk wilden maken. Het zorgde voor schade aan de grasmat en voor een lange onderbreking in het Abe Lenstra Stadion.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

boyke
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Hoe is het mogelijk dat er rookbommen mee het stadion in kunnen komen. Wordt er niet meer gecontroleerd bij de ingang. Ze detecterpoortjes neer waar men een voor een doorheen moet met een scanner zodat je meteen alles kunt zien wat je bij je hebt en de kwaadwillende haal je er dan meteen uit. Er moet toch een methode zijn om dit eens tot een einde te brengen zonder maar steeds een beroep te moeten doen op de politie diw wij met het gehele land moeten betalen.

FCJel
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Kans is dat veel bommen en vuurwerk waarschijnlijk allang binnen ligt voor er mensen naar binnen gaan

GabrielleX01
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Vergeet niet dat ALS er gecheckt wordt, het vaak jonge mensen zijn die die checks moeten doen. En die durven dat bij sommige mensen niet. En die mensen zijn vaak degene die dat soort dingen bij hun hebben. Er moet gewoon professionele mensen worden ingehuurd om mensen die naar binnen gaan te checken alleen dat kost enorm veel geld.

larsson
Link gekopieerd!
    23
    + 1
avatar

Nou in mijn ervaring kun je altijd meenemen wat je wil. De steward en beveiliging zijn echt schandalig slecht overal. Wat ik dus niet begrijp elke club in Nederland weet volgens mij precies wie er naar de uitwedstrijden gaan omdat ze allemaal een uitkaart moeten hebben en ook ieder supporter moet zijn paspoort opsturen naar de club. Hoe kunnen ze deze supporters er niet uit halen en individueel straffen. Collectief straffen is echt oneerlijk voor de mensen die het wel goed doen. En ook is er niks zo jammer als wedstrijden zonder uitsupporters dit is als fan ook een van de beste ervaringen die er zijn in het voetbal. Kijk maar naar de klassieker of naar Ajax-psv zo jammer als die wedstrijden zonder uitfans gespeeld worden

Kramer
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Misschien is dat wel de beste stap naar ooit samen op 1 tribune door elkaar heen. En de supporters mogen er niet eens over klagen, zij zijn de personen die dit veroorzaken. Stadions slopen, troep het veld op gooien incl vuurwerk.. Ik zou het niet erg vinden.

jurgen😎
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

Bij elk incident dat hele vak 2 wedstrijden schorsen daarna 4 daarna 8 ga je zien hoe dat door domme shit ophoud. En gelijk op het moment van het incident vak ontruimen.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen