Denso Kasius haalt woede op zijn hals met 'heel groot onzinverhaal' na oliedomme actie

28 januari 2024, 15:22
Foto: © ESPN

AZ-verdediger Denzo Kasius is van mening dat scheidsrechter Sander van der Eijk hem zwaar gestraft heeft met een directe rode kaart in de wedstrijd tegen sc Heerenveen. De vleugelverdediger werd, na ingrijpen van de VAR, van het veld gestuurd omdat hij hard doorging op Paweł Bochniewicz.

Op sociale media en bij de analisten van dienst was het duidelijk dat Kasius terecht van het veld werd gestuurd, maar bij de rechtsback zelf voelt dat wat anders. De 21-jarige voetballer vindt dat de arbiter hem met een rode kaart wel erg zwaar gestraft heeft: "Het beeld wordt natuurlijk in slowmotion afgespeeld en daarop zie je dat ik hem licht aanraak. Het is ook niet mijn intentie om hem te raken of te blesseren. Je ziet ook dat ik mijn been uit schrik direct terugtrek. 

Artikel gaat verder onder video

Verslaggever Mark van Rijswijk had het idee dat Kasius meer had kunnen doen om het contact met Bochniewicz te voorkomen, maar volgens de speler van AZ was dat lastig: "Het was op volle snelheid, dan kan je niet direct meer opspringen. Ik had niet verwacht dat hij een sliding in zou zetten", geeft Kasius aan. "Ik schrok er zelf ook van dat ik hem licht raakte. Je ziet dat ik hem raak, maar ik vind het wel echt zwaar bestraft", besluit de in Delft geboren voetballer.

Analist Kees Luijckx was het totaal niet met Kasius eens, zo gaf hij na afloop van het gesprek aan in gesprek met presentatrice Aletha Leijdelmeijer van ESPN: "Hij ontkent het, hij vond dat hij er niks aan kon doen. Het is gewoon een heel groot onzinverhaal. Het is gewoon een hele domme actie en een rode kaart", is Luijckx duidelijk.

De rode kaart van Kasius is terecht gegeven

Laden...
617 stemmen

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Henkapestaart
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Gewoon rodekaart. laat zijn been net iets telang onnodig hangen kun je een tegestander lelijk mee blesseren.

jerommeke1973
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Als AZ'supporter zijnde zou ik zeggen: flink schorsen en daarna nooit meer opstellen. Wat een debiele overtreding, je benadeelt je medespelers. En dan nog zeggen dat het wel mee viel pffff

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen