Bosz gaat woest de confrontatie aan met journalisten: 'Zijn jullie serieus?!'

25 januari 2024, 14:52
Foto: © ESPN

Peter Bosz werd woensdagavond woedend tijdens de persconferentie na de bekerwedstrijd tussen Feyenoord en PSV (1-0). De trainer van PSV kon niet geloven dat er journalisten waren die vraagtekens zetten bij het veelbesproken strafschopmoment in de tweede helft.

Bosz is ervan overtuigd dat Noa Lang een strafschop verdiende na contact met Mats Wieffer. “Ik dacht dat het een strafschop was. En achteraf bleek ik daar wel gelijk in te hebben. Hebben jullie het gezien? Nou, dan hoef ik toch niets meer te zeggen?” Een journalist zegt vervolgens dat de meningen onder zijn collega’s verdeeld waren. Bosz reageert cynisch: “Heb je het aan Jules de Corte gevraagd? Nee, maar even serieus. Heb je echt de beelden gezien, of niet? Zag je dat hij hem op z’n linkervoet raakte en dat die dubbelklapte? Dan is er toch geen discussie mogelijk? Hoezo zijn er collega’s die daar anders over denken?”

Artikel gaat verder onder video

Vanuit de zaal durft Willem Vissers toe te geven dat hij er anders over denkt. “Aan de achterkant zie je het niet goed, aan de voorkant wel.” Bosz antwoordt: “Nee, maar wacht even. Dat je het van de achterkant niet goed ziet maar aan de voorkant wel… Dan is het toch nog steeds een strafschop?” Een journalist roept: “En dat hij misschien de bal meenam?” Bosz lijkt zijn oren niet te geloven en reageert met stemverheffing. “Nou jongens, kom op. Menen jullie dit serieus? Ik wil best met jullie erover in discussie, maar die ga je niet winnen.”

“Ach, kom op. Houd eens op zeg”, aldus Bosz, die daarna de vraag krijgt of het een sleutelmoment in de wedstrijd was. “Wat denk je? Hij (Wieffer, red.) had al geel. En dit is een tweede gele kaart en een strafschop. Dan kan ik me voorstellen dat de wedstrijd er anders uitziet. Maar hier hoeven we niet langer over te praten wat mij betreft. Ik ga ook niet over de scheidsrechter praten, dat is niet mijn favoriete onderwerp. Ik vind dat hij hier door de VAR geholpen had moeten worden. Ik verbaasde me over hoe snel de beslissing was genomen. Ik ben heel benieuwd wat ze onderling tegen elkaar gezegd hebben. Dat mag ik natuurlijk nooit horen, maar ik ben er wel benieuwd naar.”

Bekijk de beelden van de persconferentie hieronder in onze videoplayer of via YouTube.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop
Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

  • KELDERKLASSEMENT

Reacties

FCJel
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Zolang je eerst bal raakt, en niet onbezonnen in komt vliegen, is het geen pingel. Hoe erg Perez, Hans of Bosz dat ook wil of hoe vaak ze het ook herhalen. Helaas, deze wedstrijd kan je niet over de streep trekken omdat je tegen 10 man komt te staan Bosz, dat geluk heb je al vaak genoeg gehad dit seizoen.

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    16
    + 1
avatar

Psv heeft zeker 3 wedstrijden gehad dit seizoen ,waar de tegenstander binnen een helft gelijk rood kreeg . Waar geel meer terecht zou zijn geweest

Zeeuwke
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

Over die doorgebroken speler die Ramalho neerhaalde en niet bestraft werd hoor je niemand !!!!

SjackBlack
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Was gewoon een pingel voor iedere neutrale voetballiefhebber. Dat FR brilletje bekneld de zuurstof toevoer lijkt het.

Voetbalfreak
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Zou hij ook geweten hebben op dat moment dat de VAR uit Rotterdam komt. Denk het niet, dan was hij helemaal woest geworden. Hij was journalist, Leuke kop trouwens: "Fan bezorgt Feyenoord de beker" 😀😃 Maar goed, KNVB schaam je!!

FCJel
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

Volgens mij was het timber die scoorde

Klantenservice
Link gekopieerd!
    28
    + 1
avatar

'Ik wil er best met jullie over in discussie, maar die ga je niet winnen' Dan heeft een discussie natuurlijk geen zin, want dan sta je niet open voor de beargumentatie/mening van een ander.

kib*
Link gekopieerd!
    26
    + 1
avatar

De grote fout lag bij de zwakke, onzekere en nu toch meer omstreden Higler en de VAR, dus de KNVB moet echt het boetekleed aantrekken. Waarom Higler niet eerst naar het scherm wil kijken is beneden alle topscheidsrechters niveau. Het scheidsrechtercorps van de KNVB is kwalitatief armoedig, ik verwijs o.a. naar Kooy. PSV verloor op de wijze zoals PSV altijd er mee weg kwam. Bosz moet niet janken, dan had zijn PSV maar een doelpunt meer moeten scoren. PSV werd tactisch door de vondst van Slot : Nieuwkoop als vleugelspeler kaltgestellt, Dest had zijn handen vol aan Nieuwkoop en Lozano werd dus niet goed aangespeeld. Ook de inzet van de Feyenoorders was goed, o.a. Geertruida ! Heel PSV m.u.v. Drommel (goed gekeept) was onrustig, onzeker en speelde beneden hun niveau. Ontevredenheid en gezeur na een verlieswedstrijd komt altijd voor, denk eens terug aan de "over de lijn bal" van Blind, de hoekschop in de extra tijd die aan PSV in Eindhoven toegekend werd, waardoor Brantwaithe ? de winnende goal kon inkoppen (4-3), denk ook verder terug aan de onterechte strafschop van de Mannschaft in de finale tegen Oranje in 1974. De wedstrijd is gespeeld en wordt niet meer teruggedraaid, PSV door Feyenoord uitgeschakeld, klaar. Voor PSV is nu een nieuwe realiteit aangebroken, Dortmund zal ook een zware test zijn en het vervolg van de voorsprong in de ED moet gewaarborgd worden. Voor Feyenoord: nu niet denken dat 010 ineens een geweldige club is, de volgende hobbels zijn AZ en Twente en een sterker geworden Ajax. De hoogmoed en de arrogantie van de Feyenoordsupporters moet gedimd worden, want nu Hosannah kan in de volgende wedstrijden huilen geblazen worden.

GabrielleX01
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Denk niet dat Ajax zich echt stand kan houden tegen Feyenoord, daar is het verdedigend gewoon te zwak voor. Verder vergat je nog te melden: de handsbal van Maradona op het WK van 1986. Het verschil is wel dat die onterecht gegeven hoekschop de VAR niks tegen kon doen, onterechte strafschop in de WK finale geen VAR is en hier gewoon een VAR is die amper hebben gekeken naar de situatie. Je kan het eigenlijk niet vergelijken.

kib*
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Ik ben niet helemaal met je eens Gabriëlle 'dit' Ajax gaat over enkele weken misschien al eerder het 'nieuwe' Ajax worden door misschien deze week nog verkopen, verhuren en nieuwe aanwinsten zoals Daan Rots. Dit Feyenoord is geen wonderploeg, dat bewezen Volendam, NEC en Vitesse al. De enige speler waar ik een hoge pet van heb is Timber, de overige zijn harde werkers die wel gemotiveerd zijn en een grote inzet hebben, dat zag je gisteravond. Ajax daarentegen krijgt geblesseerde spelers terug, misschien wat jonge talentjes er bij. Ja "God's hand"van Maradonna klopt ook, maar het was te veel om ze allemaal hier op te noemen, ook dat doelpunt van Engeland tegen Duitsland op het EK ?, WK ?, de bal was een meter over de doellijn, maar werd door de scheids niet toegekend, nog verder in 1966 de omstreden goal van Geoff Hurst in de finale England/Deutschland, de bal kaatste van onder de lat terug het veld in, maar dat doelpunt werd door die (omgekochte) Russische scheidsrechter wel toegekend, Deutschland was gewoon sterker met spelers als Sigi Held, Hans Tilkowski, Lothar Emmerich, jonge Wolfgang Overath, Uwe Seeler en hun coach Helmuth Schön (?). Ik blijf er bij dat Higler die de wedstrijd halfbakken leidde, eerst al is het maar voor de bühne, naar het scherm moest gaan om alle twijfel weg te halen.

FCJel
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Feyenoord is altijd een geweldige club

kib*
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Nou nou, geweldig in wat ? Hoogmoed en arrogantie van je of gewoon euforische blijdschap, dit laatste mag na gisteravond tot vannacht nog wel, dit weekend zien we verder.

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik zou eens in de spiegel kijken. En al je reacties hier terug lezen met je arrogantie en hoogmoed. Verder na deze zomer waarin jij mislintat in alles steunde . Zijn jou reacties over voetbal /een club leiden etc meer dan lachwekkend .

kib*
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

gtsb, hap hap hap weer. Lach maar veel om mijn reacties, heb je in elk geval nog plezier in je saai, eenzaam en verzuurd leven. Fijn weekend gast.

Lucky70
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

wat een onzin dit allemaal weer. de Var heeft zijn werk gewoon NIET gedaan, maar ja is te vereachten van iemand die een grote connectie met Rotterdam heeft

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Higler en zijn grensrechters hebben geen gebruik gemaakt van de var omdat zij het zelf zagen . Dus heel die theorie over een rotterdamse var is gelul. Komt bij dat deze var een seizoenskaart bij ajax heeft gehad . Dus ja zoals zo vaak check de feiten eens voordat je wat zegt

kib*
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Hap hap hap, gtsb, dit is nou een goed voorbeeld van jouw hoogmoed en arrogantie en altijd je gelijk willen krijgen. Triest.

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

Ben jij serieus bosz!?. Raakt de bal. Misschien eerst eens wat meer beelden bekijken.

Zeeuwke
Link gekopieerd!
    10
    + 1
avatar

Tis nog een wonder dat we huilebak de Jong niet hebben gehoord of heb ik het gemist !!!!

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

Die is nu bezig om de schuld van zijn onkunde in deze wedstrijd te geven aan zijn ploeggenoten .

kib*
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

hap hap hap, zie je hoe jouw hoogmoed en arrogantie naar boven komen gtsb ? Schijnheilig.

Dhr. Reuring
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Het is jammer dat P geen top-tegenstander in de competitie heeft komend weekend. Als ze nu weer zouden verliezen of gelijkspelen, had ik nog moeten zien hoe de strijd om de eerste plaats was afgelopen. Hoewel geen fan ligt mijn sympathie bij Feyenoord.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen