'Fraaie zomertransfer lonkt voor Zirkzee: eerste gesprekken met Premier League-grootmacht achter de rug'

16 januari 2024, 16:19
Foto: © Imago/ProShots

Manchester United wil de selectie het liefst deze maand, maar anders dolgraag komende zomer versterken met een spits. Ajax-topscorer Brian Brobbey staat naar verluidt op het lijstje van de werkgever van Erik ten Hag, maar ook Joshua Zirkzee kan rekenen op interesse vanuit Manchester. Volgens de doorgaans goed geïnformeerde Florian Plettenberg van Sky Sports hebben de eerste gesprekken over een zomerse transfer zelfs al plaatsgevonden.

Zirkzee verhuisde al op jonge leeftijd van Nederland naar Bayern München, maar ondanks een aantal treffers in de hoofdmacht van de Duitse recordkampioen bleef een definitieve doorbraak uit. Bayern München verhuurde de Nederlander aan Parma en Anderlecht, alvorens Bologna hem in de zomer van 2022 definitief naar Italië haalde. Na een moeizaam eerste seizoen in het Zuid-Europese land heeft Zirkzee de smaak flink te pakken. De 22-jarige spits uit Schiedam was in 22 wedstrijden in alle competities al goed voor acht doelpunten en vier assists.

Artikel gaat verder onder video

Daarmee heeft hij zich niet alleen in de kijker gespeeld bij naar verluidt AC Milan, maar ook Manchester United. De werkgever van Ten Hag neemt na dit seizoen naar alle waarschijnlijkheid afscheid van Anthony Martial en wil daarom een nieuwe spits toevoegen aan de selectie. De naam van Brobbey passeerde vorige week al de revue, maar Zirkzee lijkt een streepje voor te hebben op de Ajax-spits. Volgens Plettenberg is Zirkzee een ‘serieus transferdoelwit’ voor Manchester United in de zomer. De verslaggever schrijft dinsdag weliswaar dat het nog een ‘vroeg stadium’ is, maar dat de eerste gesprekken al hebben plaatsgevonden.

Zirkzee staat naar verluidt op de radar van nog meer clubs. Ook Bayern München houdt de situatie omtrent de Nederlander in de gaten. Der Rekordmeister kan Zirkzee voor een specifiek bedrag terughalen naar Zuid-Duitsland. Een rentree in de Allianz ArenA is echter ‘onwaarschijnlijk’, schrijft Plettenberg.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Nietgefactcheckt
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Zirkzee is 6 klasse beter dan Brubbey

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen