Henderson staat voor debuut bij Ajax: ‘Denk jij dat hij zich al zorgen maakt?’

26 januari 2024, 10:18
Foto: © Imago

Het lijkt niet de vraag óf, maar hoeveel minuten Jordan Henderson zaterdagavond gaat maken voor Ajax in de uitwedstrijd tegen Heracles Almelo. De middenvelder ontving eerder deze week zijn werkvergunning en trainde inmiddels al een paar keer mee met zijn nieuwe teamgenoten. Ajax-watcher Johan Inan verwacht dat Henderson ‘minimaal’ gaat invallen in Almelo. Zijn collega Etienne Verhoeff vraagt zich af of de kersverse aanwinst daar wel klaar voor is.

Denk jij dat Henderson zich al zorgen maakt bij Ajax?, vraagt Verhoeff in de Voetbalpodcast van het Algemeen Dagblad aan Inan. De Ajax-watcher denkt meteen aan het kunstgras, maar Verhoeff doelt op iets anders. Nee, nee. Die heeft de laatste maanden alleen maar gespeeld voor 170 man en moet nu naar een uitverkocht stadion. Dat is hij niet meer gewend, zegt Verhoeff cynisch. Ja, dat zit vol. En niet alleen met Heracles-supporters, maar ook met de Engelse pers, weet Inan. Op de presentatie van Henderson in de Johan Cruijff ArenA waren er al flink wat verslaggevers uit Engeland afgekomen en Inan weet dat een aantal van hen ook zaterdagavond in Almelo aanwezig is.

Artikel gaat verder onder video

Zij komen uiteraard voor het debuut van Henderson. Ajax maakte de komst van de middenvelder vorige week wereldkundig. Het thuisduel met RKC Waalwijk (4-1 winst) kwam nog te vroeg, maar de ontmoeting tussen Heracles Almelo en Ajax moet in het teken gaan staan van zijn eerste opwachting in Amsterdamse dienst. Inan rekent erop dat Henderson zaterdagavond zijn eerste minuten in het wit-rood-wit gaat maken. De vraag is alleen of hij dat als basisspeler gaat doen of als invaller. Dat heeft er natuurlijk mee te maken dat hij de laatste tijd niet veel heeft gespeeld. De laatste keer was in de zandbak bij Al-Ettifaq (28 oktober, red.). Hij komt nu bij Ajax, traint twee, drie keer mee en zal dan ook worden opgenomen in de selectie van John van ’t Schip.

Van ’t Schip gaf een week geleden nog aan dat hij hoopte dat de werkvergunning voor Henderson zo snel mogelijk binnen zou zijn. Dat was eerder deze week dus al het geval. Daardoor mocht hij ook meetrainen, maar was het nog wel de vraag of hij vaak genoeg had getraind om hem op te nemen in de wedstrijdselectie en ook minuten te geven. Maar nu die werkvergunning binnen is en hij een paar keer heeft meegetraind met de groep sluit ik niet uit dat hij in de basis begint tegen Heracles, zegt Inan. Dat zal volgens de verslaggever onder meer afhankelijk zijn van hoe ‘prettig’ Henderson zich voelt bij kunstgras. Maar ik verwacht dat hij minimaal invalt, ook met het oog op de week hierna, want dan is de topper tegen PSV thuis.

Met Henderson in de gelederen eindigt Ajax nog op de derde plaats

Laden...
862 stemmen

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Voetbalfanaat
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Er komt duidelijk naar voren dat ze "denken", "of ze vragen zich af" of verwachten dat Henderson wel of niet zal spelen etc. Het komt er dus op neer dat ze helemaal niets weten want van 't Schip zal ze echt niet over zijn schouder mee laten kijken maar je moet het toch ergens over hebben tijdens zo'n podcast. Heren wacht de wedstrijd af en daarna kan je weer inhoudsloze opmerkingen eruit gooien zoals zo vaak door jullie gebeurd.

jurgen😎
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

meest verkochte shirts hoge verwachtingen het middenveld leidden. Staat toch wel wat druk op deze jongen .....

Zeeuwke
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Die gaat hoe dan ook zijn debuut maken !!!!!

CG
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Ik denk dat Ajax er wel baat bij heeft met hem ! !

Dhr. Reuring
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Wel of geen druk, we zien het wel. Ik vraag me meer af waarom Ajax denkt met het aankopen van Henderson het lek boven te hebben. Een ervaren verdediger had er ook wel bij gemogen.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen