Ajax nog niet klaar na Henderson: Inan verklapt Amsterdamse transferplannen

19 januari 2024, 09:41   Bijgewerkt: 19 januari 2024, 14:02
Foto: © Imago

Ajax-watcher Johan Inan van het Algemeen Dagblad verwacht dat de Amsterdammers zich na de komst van Jordan Henderson gaan oriënteren op het binnenhalen van nóg meer routiniers. Volgens de verslaggever hoopt de huidige nummer vijf van de Eredivisie komende zomer nog één of misschien wel twee ervaren spelers naar de Johan Cruijff ArenA te halen. Zij moeten er dan samen met Henderson voor gaan zorgen dat de ‘wederopstanding’ van de Nederlands recordkampioen écht gestalte gaat krijgen.

Het was een publiek geheim dat Ajax zich deze maand hoopte te versterken met een controlerende middenvelder die naast kwaliteit ook veel ervaring met zich meebrengt. De naam van Marten de Roon passeerde regelmatig de revue, maar de Amsterdammers kwamen in hun zoektocht naar zo’n type speler uiteindelijk uit bij Henderson. De Engelsman verruilde Liverpool afgelopen zomer nog voor Al-Ettifaq, maar hield het na een paar maanden alweer voor gezien in Saudi-Arabië. De voormalig aanvoerder van Liverpool zette donderdag zijn handtekening onder een contract in Amsterdam.

Artikel gaat verder onder video

Met Henderson, die in 2019 nog de Champions League won als speler van The Reds, voegt Ajax naast kwaliteit ook een flinke portie ervaring toe aan de spelersgroep, iets wat het elftal van trainer John van ’t Schip goed kan gebruiken. Maar Henderson kan het natuurlijk niet in zijn eentje. De nummer drie van het vorige seizoen in Nederland hoopt komende zomer nóg meer ervaring aan de selectie toe te voegen. “Zo moet je het wel zien”, reageert Inan in de Voetbalpodcast van het AD op de vraag of het binnenhalen van Henderson het startsein is voor het herstel van Ajax. “Bij Ajax hebben ze op basis van afgelopen seizoen, maar zeker ook de eerste seizoenshelft geconcludeerd dat de selectie en het elftal gebukt gaan onder een gebrek aan leiderschap.”

Die conclusie trokken de Amsterdammers ook na het seizoen 2017/18. Ze verbaasden toen in de daaropvolgende zomer vriend en vijand door naast Daley Blind ook Dusan Tadic terug naar Nederland te halen. De komst van Blind en Tadic pakte geweldig uit. “Ajax heeft natuurlijk in 2018 met Blind en Tadic, die nog niet op hun retour waren en werden binnengehaald als de nieuwe leiders, meegemaakt hoe dat effect had op de kleedkamer, de animo in de gym waar het nu veel over gaat en het allerbelangrijkste: de prestaties op het veld”, vertelt Inan. “Veel jonge spelers trokken zich aan die twee op. Bij Ajax zijn ze nu van mening dat ze daar weer naartoe moeten. Ze moeten de ploeg sturing en houvast geven en dat doen ze door routiniers aan te trekken.”

Henderson is binnen en het lijkt deze maand ook bij hem te blijven. De Engelsman moet Ajax helpen de tweede seizoenshelft zo goed mogelijk door te komen, waarna in de zomer verder gebouwd kan worden aan het ‘nieuwe’ Ajax. “Dat is niet dusdanig dat ze deze winter er al meerdere kunnen aantrekken, maar het is ze met Henderson gelukt en ik verwacht, dat is ook wat ik hoor, dat er in de zomer misschien nog wel een of twee bij gaan komen die er samen voor moeten zorgen dat deze club weer in de lift komt en de wederopstanding echt gestalte gaat krijgen”, aldus Inan.

Met Henderson in de gelederen eindigt Ajax het seizoen nog op de derde plaats

Laden...
4167 stemmen

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

dilima1966
Link gekopieerd!
    11
    + 1
avatar

Eerst maar de helf van de selectie lozen Kian Fitz- terug gehaald waar voor derde wiel en kosten ajax weer geld van huurcontract onzinnig weer

thetruth
Link gekopieerd!
    25
    + 1
avatar

Natuurlijk zal Henderson de problemen van te veel slechte voetballers van Ajax niet oplossen. Maar hij is ongetwijfeld een geweldige aan winst. Ajax zal er zeker plezier aan beleven. Jammer de foto met van Halst, je moet maar durven, om je kop weer te laten zien , na zo'n wanbeleid.

jurgen😎
Link gekopieerd!
    5
    + 1
avatar

hier op deze opmerking weet je wel te reageren??????? ik heb je uren geleden gevraagd zie hierboven: wat voor type spelers dan want jij bent toch expert? vertel ons wat voor type spelers in welke rol moeten komen? stoere jongen mensen zijn toch clown volgens jou ? nu stel ik je 1 simpele vraag je hebt uren op google kunnen speuren naar een antwoord je loopt maanden al hier de expert uit te hangen geef antwoord op mijn vraag dan??? king van de poepvlieg

jurgen😎
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

hahahahahaahhaa ik own je jij komt hier roepen er moeten 1 a 2 spelers bij nou vertel dan ????? alleen maar praatjes bla bla bla bla bla bla ga maar lekker pap eten bij oma.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen