Sparta stelt zwaar teleur en wordt terecht uitgeschakeld door ADO Den Haag

20 december 2023, 20:39
Foto: © Imago

Sparta Rotterdam gaat met een treurig gevoel de kerst in. De Rotterdammers liggen uit de KNVB Beker na een 2-0 nederlaag op bezoek bij een sterker ADO Den Haag.

De ploeg van Jeroen Rijsdijk bestond uit veel bekende namen die ook in de competitie het vertrouwen krijgen van de trainer, maar stelde teleur in Den Haag. ADO was de bovenliggende partij en speelde, zeker voor de rust, de nodige kansen bij elkaar. Uiteindelijk was het Daryl van Mieghem die de ploeg uit de Hofstad op een 1-0 voorsprong schoot.

Artikel gaat verder onder video

In het tweede bedrijf gaf Sparta iets minder weg, maar had het zelf nog steeds moeite om tot grote kansen te komen. Er werd maar één schot op doel gelost, maar dat had ook te maken met de scherpte bij de Spartanen. In het tweede bedrijf kwam Djevencio van der Kust namelijk vrij voor ADO-goalie Tim Coremans te staan, maar faalde hij met een schot over het doel heen hopeloos in de afronding. 

Ook in de slotfase kwam Sparta de achterstand niet meer te boven, want Joel Ideho wist het duel in de slotfase namens de thuisploeg te beslissen met een fraaie treffer (2-0). Daardoor gaat ADO Den Haag door naar de volgende ronde van de KNVB Beker. Een knappe prestatie van de ploeg van trainer Darije Kalezic, die ook nog eens de nodige mensen - waaronder de zieke Henk Veerman - moest missen tegen de nummer zeven van de Eredivisie.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

real8madrid
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Het is duidelijk dat Sparta Rotterdam nog flink wat werk te doen heeft om op het niveau van ADO Den Haag te komen. Hopelijk kunnen ze in de winterstop wat versterkingen halen om hun prestaties in de competitie te verbeteren.

Maister
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Helaas voor Sparta, Ado was duidelijk de sterkere ploeg en verdiende deze overwinning.

dilima1966
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Nu hoor je even niets meer van Hugo borst 🙉🙈🙊 na optredvanavond van Sparta weer als ajax gespeeld heeft zal hij commentaar geven

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen