Perfect PSV imponeert bij AZ en staat op historische drempel

17 december 2023, 21:56
Foto: © Imago

PSV blijft maar imponeren in de Eredivisie. Ook de zestiende wedstrijd van dit seizoen werd gewonnen: zondagavond werd een zwak AZ het slachtoffer. Na ruim een kwartier was het duel na drie Eindhovense treffers al beslist. Met een clean sheet en zelfs zonder schot op doel te hebben geïncasseerd gaat PSV wat Eredivisie-duels de jaarwisseling tegemoet. In de eerste wedstrijd van 2024 kan het historische record van Guus Hiddink uit 1987 worden geëvenaard als er de zeventiende overwinning oprij komt.

Bij AZ raakte na Ryan ook reservedoelman Owusu-Oduro afgelopen donderdag tegen Legia Warschau geblesseerd. Tegen PSV stond daarom derde keus Verhulst onder de lat. PSV-trainer Bosz schoof Schouten - ten faveure van Ramalho - weer terug naar het hart van de defensie. Samen met Boscagli moest Schouten - de topscorer van de Eredivisie - Pavlidis van scoren af zien te houden.

Artikel gaat verder onder video

AZ kwam in een letterlijk recordtempo op een 0-3 achterstand. Nog nooit kreeg AZ in een thuisduel in zestien minuten drie tegengoals. Eerst speelde Møller Wolfe uiterst ongelukkig terug op Verhulst, die op zijn beurt een onhandige overtreding maakte op de instormende Tillman. De toegekende strafschop was een koud kunstje voor De Jong. De PSV-aanvoerder was bij de beeldschone 0-2 van Saibari de aangever. Na ruim een kwartier counterde PSV via Dest naar de 0-3. De rechtsback werd fraai bediend door Tillman en was al de veertiende doelpuntenmaker van PSV dit seizoen.

Na een half uur had Jansen genoeg gezien van Dantas, Poku en Mihailovic. De AZ-trainer greep kordaat in en bracht Goudmijn, Sadiq en De Wit. PSV liet intussen de teugels wat vieren, maar kreeg nog wel enkele kansen op de 0-4. De tweede helft was op papier slechts een formaliteit, maar dat was niet zoals beide ploegen naar het einde voetbalden. Zo kopte De Jong na een uur spelen een voorzet van Saibari knap tegendraads binnen. Een karrevracht aan kansen bleef in het vervolg uit en daarmee prees vooral AZ zich gelukkig. Met deze zege gaat PSV de winterstop in als lijstaanvoerder met 48 punten uit de eerste zestien wedstrijden. AZ blijft door deze zeperd hangen op plaats vier.

Lees ook: PSV sloopt AZ op één onderdeel: 'Dít doen ze echt ge-wel-dig'

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Feyenoord1908
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Respect hoe snel peter zo snel de boel op de rit heeft gekregen.En top aankoopbeleid.

Goku
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Netjes PSV, terecht staan ze boven aan.

Flamingo
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Wat een geweldige prestatie. Alles gewonnen tot nu toe, meer dan 50 goals voor en maar 6(!) tegen. Chapeau! Hier kan je alleen maar bewondering voor hebben! Feyenoord tweede achter dit Psv kan ik mee leven.

Kanthaaf
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Niks op af te dingen. PSV kan er echt wat van. Maar…. Je vraagt je wel af waarom AZ nog de moeite heeft genomen nog het veld op te komen, als daar kennelijk niemand van plan is er een wedstrijd van te maken. Wat een waardeloos potje maken die er van. Ze hadden net zo goed met z’n allen gevulde koeken kunnen gaan eten bij een cornervlag. Een aanfluiting AZ .

Flamingo
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Haha je laatste alinea wil ik je eigenlijk meer duimpjes omhoog voor geven 😂

Allback
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Alle respect hoor, maar laat ik dan toch even kritisch zijn? Dit elftal gaat misschien een record pakken of misschien wel meerdere, maar om nu te zeggen dit is een geweldig team.. Al met al staat hier toch geen team met (toekomstige) sterren? O.a. Guus Til, Teze, Dest, Schouten, Boscagli, Vertessen, Ramalho, Van Aanholt, Sambo. Wat zegt dat over de tegenstanders? Ik heb respect voor de prestaties hoor, maar meer dat deze prestaties worden neergezet met een redelijk middelmatig team.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen