Perez vindt maar één Feyenoord-speler van Champions League-niveau

19 december 2023, 20:29   Bijgewerkt: 19 december 2023, 20:57
Foto: © ESPN/Dit was het Weekend

Kenneth Perez vindt dat veel Feyenoord-spelers niet het niveau hebben getoond dat nodig is om op Champions League-niveau te voetballen. In de ogen van de Deense analist is alleen Quilindschy Hartman een speler die op het allerhoogste niveau het verschil heeft gemaakt.

“Het liefst heb je spelers bij Feyenoord die in de grote wedstrijden er staan. Dát zijn de moeilijke wedstrijden om te winnen, zoals tegen Atlético Madrid”, reageerde Perez bij ESPN op Karim El Ahmadi, die concludeerde dat Feyenoord ‘heel weinig spelers’ heeft van Champions League-niveau.

Artikel gaat verder onder video

Op de vraag welke Feyenoord-spelers dat wel zouden kunnen, opstaan in de grote wedstrijden, kwam Perez tot een diepe zucht. “Ze hebben niet écht Champions League-spelers”, was de harde conclusie van de Deen. “PSV wel, die heeft individueel veel betere spelers dat heb ik vaker gezegd. Het komt door het collectief bij Feyenoord, door de trainer. Maar ze hebben niet individueel, dat ze spelers hebben die Champions League-waardig zijn.”

En toch schoot Perez nog een speler te binnen bij de Rotterdammers: “Hartman! Die heeft in de Champions League laten zien en bij het Nederlands elftal, dat hij meegaat in dat niveau”, loofde de Deen, die desondanks wel veel goede dingen heeft gezien bij de Rotterdammers. “Ik geniet met grote regelmaat van dit Feyenoord. Tactisch, voetballend. Ook in de Champions League, ondanks dat ze maar zes punten hebben gehaald. Feyenoord heeft minder punten gehaald ten opzichte van het niveau dat ze hebben getoond. Dat wijt ik aan Lazio-uit.”

Een gebrek aan individuele kwaliteit is het verschil tussen Feyenoord en de koploper van Nederland. “Je ziet wel dat PSV meer individuele kwaliteiten heeft. Bij Feyenoord moet alles een teamgoal zijn”, aldus Perez, die niet twijfelt aan wie er kampioen van Nederland wordt. “Je hebt maar één kans om van PSV te winnen, voor de rest ben je overgeleverd aan de andere teams in de Eredivisie. Dat zie ik niet meer gebeuren.”

Hartman is de enige Feyenoord-speler van CL-niveau.

Laden...
623 stemmen
It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop
Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

  • KELDERKLASSEMENT

Reacties

0laf
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Bijlow is zeker van CL niveau

Maister
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Kenneth Perez heeft duidelijk geen hoge pet op van Feyenoord's spelers en hun niveau op Champions League-niveau.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen