Frenkie de Jong laat zich volledig gaan: middenvelder smijt woedend met voetbalschoen

16 december 2023, 22:49   Bijgewerkt: 17 december 2023, 00:17
Foto: © Ziggo Sport

Frenkie de Jong heeft zich zaterdagavond in de slotfase van Valencia - Barcelona op onherkenbare wijze laten gaan. Nadat de middenvelder van Barcelona geen overtreding mee kreeg, smeet hij woedend zijn voetbalschoen op het veld. Tot overmaat van ramp morste Barcelona ook nog eens twee punten: 1-1.

De Jong ging in de 76ste minuut van de wedstrijd aan de wandel met de bal. Een tegenstander van Valencia stond vervolgens op zijn linkervoet, waardoor De Jong zijn voetbalschoen verloor. Scheidsrechter Miguel Ortiz liet echter doorspelen, waarna De Jong woedend reageerde. 

Artikel gaat verder onder video

De middenvelder van Barcelona en het Nederlands smeet uit boosheid zijn voetbalschoen op het veld. Dat kon voor Ortiz niet door de beugel: de arbiter toonde De Jong een gele kaart, waardoor de middenvelder de volgende competitiewedstrijd van Barcelona, volgende week in eigen huis tegen Almería, mist vanwege een schorsing.  

Het was voor Barcelona een frustrerende avond op bezoek bij Valencia. De Jong stond kort na rust met aan magistrale pass nog wel aan de basis van de openingstreffer van João Félix, maar twintig minuten voor tijd bezorgde Hugo Guillamón Valencia met een fraai schot van afstand toch nog de gelijkmaker. Daardoor raakt Barcelona steeds verderop achterop in de titelrace: koploper Girona kan later deze speelronde als het wint van Deportivo Alavés een gat van liefst negen punten slaan.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen