Feyenoord loopt pijnlijke miljoenen mis na nederlaag bij Celtic

13 december 2023, 23:42   Bijgewerkt: 13 december 2023, 23:52
Foto: © Imago

Waar Feyenoord op sportief gebied woensdagavond voor spek en bonen speelde tegen Celtic, was er op financieel gebied nog te halen. Doordat de Rotterdammers met 2-1 ten onder gingen tegen Celtic, loopt het een flinke zak met geld mis.

De ploeg van Arne Slot wist bij voorbaat al dat het vanaf 2024 actief gaat zijn in de Europa League. Het stond vast dat de Rotterdammers op plek drie gingen eindigen en speelden tegen Celtic naast de eer, ook voor een geldsom. De winnaar van het duel op Celtic Park mocht 2,8 miljoen euro bijschrijven.

Artikel gaat verder onder video

De Schotten namen in de eerste helft de voorsprong vanaf de penaltystip, vlak nadat Ramiz Zerrouki zich vergreep aan Liam Scales. Yankuba Minteh zorgde in de slotfase voor de gelijkmaker, waardoor het erop leek dat Feyenoord ging doordrukken. Dit viel echter vies tegen, want Celtic rechtte de rug en kon via Gustaf Lagerbielke de overwinning, én de miljoenen euro’s, naar zich toetrekken.

Financiën Feyenoord deze Champions League

Feyenoord won deze Champions League-campagne tweemaal, waardoor het een prestatiebonus van 5,6 miljoen euro incasseert. De startpremie bedroeg 15,6 miljoen euro, terwijl de coëfficiëntenpremie 13,64 miljoen euro opleverde. In totaal heeft Feyenoord ongeveer 37 miljoen euro binnengesleept tijdens de Champions League-groepsfase.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Richard
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Pijnlijke miljoenen? Miljoenen zijn heerlijk.!

Paulus13
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Waarschijnlijk komt er nu 50 miljoen aan inkomensverlies bij omdat Ajax en niet Feyenoord nu meer kans maakt op de 50 miljoen voor het WK club voetbal.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen