Trots FC Utrecht maakt grote aankoop bekend: 'Een fantastische ontwikkeling'

22 december 2023, 11:15
Foto: © Imago

FC Utrecht laat trots weten dat de club vanaf nu letterlijk baas in eigen huis is. De Domstedelingen maken vrijdag bekend dat Stadion Galgenwaard wordt gekocht van de huidige eigenaar, Jan Spelt. Daarmee komt een grote wens van grootaandeelhouder Frans van Seumeren uit.

Sinds Elinkwijk, DOS en Velox in 1970 fuseerden en gezamenlijk verdergingen als FC Utrecht, is het stadion de thuishaven van de club. Door de jaren heen hebben er twee grote renovaties plaatsgevonden, in 1981 en 2001. Tegenwoordig biedt Stadion Galgenwaard plaats aan 24.500 toeschouwers. Door het stadion over te nemen van Spelt waarborgt FC Utrecht tevens dat de naam Galgenwaard gewaarborgd blijft, schrijft de club op de eigen website.

Artikel gaat verder onder video

Algemeen directeur Thijs van Es spreekt op het digitale thuis van 'een fantastische ontwikkeling' voor FC Utrecht. "Met de club zijn we altijd aan het bekijken waar we kunnen doorgroeien en de volgende stappen kunnen zetten. Stadion Galgenwaard in eigen beheer nemen is een belangrijke stap in deze strategie. Ook nu we nog geen zwarte cijfers kunnen overleggen, is het belangrijk om de lange termijn visie te blijven volgen om de club te laten groeien. Het is een investering in de toekomst", licht Van Es toe. Bovendien komen de hoekpanden in handen van een investeringsmaatschappij, wat de club naast het uitsparen van de huurkosten in de toekomst ook extra financiële middelen op zou moeten leveren.

Veelgehoord verbeterpunt
Met de overname van het stadion gaat de club bovendien zorgen dat de naam Stadion Galgenwaard 'vereeuwigt' wordt. "Een naam die klinkt als een klok, ver buiten de Utrechtse stadsgrenzen", zo valt te lezen. Daarnaast wordt komend jaar begonnen met het vervangen van de stoeltjes, volgens de club een 'veelgehoord verbeterpunt' dat naar voren komt uit enquêtes onder de eigen fans. Daar gaat het overigens niet bij blijven: "De komende tien jaar gaan we stapsgewijs ook andere faciliteiten in het stadion verbeteren", aldus Van Es.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop
Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

  • KELDERKLASSEMENT

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen