Dit was het eerste dat Van 't Schip aan zijn spelers vertelde bij Ajax

22 december 2023, 16:26
Foto: © Imago

Ajax-trainer John van ’t Schip wilde bij zijn aanstelling niet meer over het verleden praten van wat er gebeurd was dit seizoen in de Johan Cruijff Arena. De oefenmeester nam het stokje over van interim-trainer Hedwiges Maduro, maar maakte vanaf de eerste minuut duidelijk

“Toen ik bij Ajax begon, was er een erfenis. Maar ik heb meteen gezegd: jongens, ik zet een streep onder het verleden en iedereen begint bij nul”, vertelt Van ’t Schip bij het Algemeen Dagblad. “Het is vooruitkijken, hard werken en beter worden. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan, want het vertrouwen was broos. Ajax stond achttiende. We hebben stappen gezet, maar het moet en kan nog beter.”

Artikel gaat verder onder video

Voor de eerste wedstrijd tegen FC Volendam vertelde Van ’t Schip aan zijn spelers dat zijn overleden vrouw Daniëlle hem als Ajax-trainer zag. “En ik heb de spelers bedankt voor de manier waarop we de eerste dagen met elkaar hebben gewerkt. Ik voelde een ongelooflijke energie tussen hen en de nieuwe staf. Iedereen wilde dat het beter ging met Ajax dan het tot dusverre was gegaan. Die wisselwerking heeft me geholpen om met het verlies van mijn vrouw om te gaan, zo zei ik.”

Van ’t Schip wilde met zijn dienstverband iets terugdoen voor Ajax, aan wie hij veel te danken heeft. “Daarom wil ik ook iets teruggeven, ja. Aan de jeugd. Aan het voetbal in het algemeen. Dat vind ik een belangrijke manier om in het leven te staan. Maar Ajax is natuurlijk ook gewoon mijn werk. En voor mezelf wil ik mijn werk zo goed mogelijk doen”, zei de oefenmeester.

Moet Ajax langer doorgaan met Van 't Schip?

Laden...
1563 stemmen
It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Nicol4s
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Zo, dat is nogal een lofzang voor zichzelf en Ajax.

Maister
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Laten we hopen dat Van 't Schip zijn woorden waarmaakt en Ajax weer gracieuzer laat spelen, zoals de rugbyers die hij aanhaalt als voorbeeld.

CG
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Ook moet hij nóg harder / strenger optreden, én met extra 4 zéér goede spelers erbij gaat hijzelf ook héél goed ontwikkelen. De keuze ligt nu alleen aan AJAX zelf !!

Jolke
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Tja, ik zeg altijd, als de kat van huis is. Waarom niet met de sterkste 11 in de eerste helft het veld op en dan kan je nog altijd wisselen in de 2de helft. Ik.denk dat er koppen gaan rollen want ik denk niet dat er overleg is geweest met van het schip. De invaller heeft maar wat spelers erin gezet die door van het schip nog niet hebben gespeelt omdat ze niet ajax waardig zijn. Ze moeten spelers gaan verkopen maar wie neemt nu zo een.prutsers als dit ajax. Geheel reorganiseren en dan maar helemaal opnieuw gaan beginnen. Hier kan je van het schip niet de schuld van geven want die was er niet. Er moet heel wat gedaan gaan worden.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen