Cillessen ziet Ajax anders spelen onder Van ’t Schip: ‘Daarin zijn ze sterker geworden’

2 december 2023, 15:01   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Ajax gaat zondagmiddag op bezoek in De Goffert voor een onderonsje met NEC. De Amsterdammers hebben onder John van ’t Schip de weg naar boven gevonden en nemen het morgen op tegen twee oud-Ajacieden: Lasse Schöne en Jasper Cillessen. Laatstgenoemde denkt te weten wat er is veranderd sinds de komst van de nieuwe trainer.

“Ajax komt langzaam terug op het niveau wat ze kunnen halen”, begint Cillessen in een uitgebreid artikel van De Gelderlander. “Ze zijn met name aanvallend veel sterker geworden en maken makkelijker doelpunten. Helaas voor ons, maar positief voor Ajax. In de eerste seizoenshelft pak je geen prijzen. Als ze aan het einde van het seizoen bij de bovenste plekken staan, hebben ze toch nog een goed jaar gehad”, gaat de doelman van NEC verder.

Artikel gaat verder onder video

Ook Schöne beseft dat het voor de Nijmeegse club gunstiger was geweest als ze Ajax eerder dit seizoen troffen. “Zal je altijd zien: wij krijgen ze op bezoek en ze hebben de weg omhoog ingezet. De wedstrijd tegen Marseille was daar een goed voorbeeld van. Ze verloren weliswaar, maar toen ze met een man minder op het veld stonden, liepen de spelers een stapje harder voor elkaar en kwamen ze nog sterk terug. Dat was een maand geleden wel anders”, zegt de routinier.

Ajax heeft momenteel drie punten meer dan NEC en kan bij winst aansluiting vinden bij de subtop. De Nijmegenaren staan veertiende en hebben punten nodig om weg te blijven bij de degradatiestreep. “Hopelijk zit het tegen Ajax wel mee. Als wij ons eigen spel kunnen spelen, zijn we een moeilijke tegenstander voor dit Ajax. Dat hebben we al bewezen tegen AZ en FC Twente”, besluit Cillessen.

Kan NEC een resultaat halen tegen Ajax?

Laden...
409 stemmen

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen