Bas Nijhuis zorgt voor verbijstering: 'Ik maaide naast de bal en dacht: wat doet-ie nou?'

20 december 2023, 07:47
Foto: © Imago

Bas Nijhuis heeft dinsdagavond een volkomen onterechte strafschop toegekend in het bekerduel tussen Willem II en FC Groningen. De scheidsrechter legde de bal in de slotfase op de stip na een vermeende overtreding op Romano Postema, die het cadeautje vervolgens dankbaar uitpakte. Na afloop was de aanvaller van de Groningers zo eerlijk om toe te geven dat er echter helemaal niets aan de hand was.

Bij een 1-2 voorsprong voor de bezoekers legde Nijhuis de bal op de stip toen Postema onderuit ging in de zestien van de Tilburgers. Voor de camera's van RTV Noord sprak de 21-jarige aanvaller zijn verbazing uit over die beslissing. De interviewer van dienst stelt dat Nijhuis toch 'niet zomaar' fluit, maar daarop antwoordt Postema lachend: "Nou, in dit geval wel..."

Artikel gaat verder onder video

"Ik had geen idee waar hij voor floot", vervolgt hij. "Ik hoorde eerst een fluitsignaal en toen dacht ik: wat doet-ie nou? Maar toen zag ik hem naar de stip wijzen en pakte ik gelijk de bal. Het was écht geen penal maar ja, dan benut ik hem wel dus dat is lekker." Maar waarom ging hij dan naar de grond? "Als ik heel eerlijk ben maaide ik gewoon naast de bal. Maar het heeft wel geholpen, dus misschien moet ik vaker naast de bal maaien, dan komt het nog goed uit ook", besluit hij lachend.

Opleving
Met zijn benutte penalty bepaalde Postema de eindstand op 1-3 in het voordeel van de bezoekers, die zo met een uitstekend gevoel de winterstop in zullen gaan. De ploeg van trainer Dick Lukkien, voor aanvang van het seizoen gebombardeerd tot titelfavoriet, stond een maand geleden nog troosteloos diep in het rechterrijtje in de Keuken Kampioen Divisie. Door vier van de laatste vijf competitiewedstrijden te winnen is de degradant inmiddels opgeklommen naar de negende plaats, met een achterstand van vijf punten op de nummer drie (ADO Den Haag). In Tilburg werd dus bovendien de ongenaakbare koploper van het tweede niveau uitgeschakeld in het bekertoernooi.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Maister
Link gekopieerd!
    11
    + 1
avatar

De prestaties van Bas Nijhuis laten de laatste tijd te wensen over, misschien is het tijd voor hem om zijn focus te verleggen naar andere activiteiten zoals VI of ander entertainment.

Jdv
Link gekopieerd!
    22
    + 1
avatar

Of je houdt je mond of je zegt tegen bas dat hij de beslissing terug moet draaien. Dan ben je een vent

Zeeuwke
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dat doen er natuurlijk niet veel ej !!!!!

Naïef
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

Tuurlijk, want we leven in een eerlijke wereld hè! En ook in het voetbal wordt er nooit toneel gespeeld of overdreven. Ga lekker slapen joh, zwevende veganisten! Ben blij dat ie jongen open kaart speelt en arrogante Bas op zijn plek zet; die krijgt steeds meer een God complex.

Bei-uns-ist-alles-besser
Link gekopieerd!
    5
    + 1
avatar

Is het echt nodig om anderen te beledigen omdat ze een andere mening hebben dan jij? #sneu. Vorige week was er een vergelijkbare situatie, weet niet meer waar, ergens in het buitenland, waar ook een onterechte penalty werd gegeven. Daar was de desbetreffende speler wel een kerel die tegen de scheidsrechter zei dat het geen penalty was. Strafschop werd dus niet genomen. Niet achteraf, dat is schijnheilig en beslist niet eerlijk en stoer.

Jaapie
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Open kaart en op z'n plek zetten, ja tuurlijk, na de wedstrijd terwijl ie em eerst erin schiet. Denk dat je zelf wat slaap nodig hebt.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen