'Arsenal na Timber opnieuw serieus geïnteresseerd in Ajax-speler'

27 december 2023, 09:14
Foto: © ProShots

Arsenal heeft interesse in Ajax-verdediger Jorrel Hato. De linkspoot is een van de weinige lichtpuntjes dit seizoen in de Johan Cruijff Arena en heeft zich met zijn goede verrichtingen in de kijker gespeeld bij manager Mikel Arteta. Hij wil zich vooral achterin versterken in deze window bij The Gunners.

Dat blijkt uit een achtergrondanalyse van The Athletic over de plannen van Arsenal op de transferwindow. Daarin staat onder meer dat Arsenal de achterhoede wil renoveren en dat daarvoor Hato een serieuze kandidaat is. “Op dit moment ligt de hoogste prioriteit bij de verdediging, waarbij er mogelijk aandacht wordt besteed aan het middenveld”, schrijft het Engelse medium.

Artikel gaat verder onder video

Sportief directeur Edu is verantwoordelijk voor de transfers bij Arsenal en is net als Arteta onder de indruk van Hato, die in de Ajax-filosofie ook goed past bij de manier van spelen van Arsenal. Eerder maakte Jurriën Timber dezelfde overstap en ondanks zijn zware blessure, heeft Timber in het begin indruk gemaakt in Londen. Mede daardoor is Arsenal ook geïnteresseerd in Hato, al is het onduidelijk of een winterse transfer een serieuze optie is. Bovendien zal er ondanks zijn tot 2025 doorlopende contract een stevig prijskaartje aan Hato hangen.

Het is niet de enige naam die wordt genoemd door The Athletic, want ook Matthijs de Ligt zou hoog op het lijstje van de technische staf van Arteta staan. Gezien zijn recente transfer en het prijskaartje van de Nederlander, wordt hij deze winter als onhaalbaar gezien. Martín Zubimendi (Real Sociedad) en Pedro Neto (Wolverhampton Wanderers) zijn ook interessante aanwinsten, maar zullen vermoedelijk pas in de zomer komen.

De stap naar Arsenal komt te vroeg voor Hato.

Laden...
1600 stemmen
It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

KROTJE
Link gekopieerd!
    22
    + 1
avatar

Als het toch tot een verkoop gaat komen dan moet Ajax de zaak zo lang mogelijk afhouden als Dynamo Zagreb met Sutalo het naar Ajax deed en ook nog een hele dikke vraagprijs aan koppelen. Dat is lekker zeg, door Ajax opgeleid en grootgebracht en naam gemaakt en dan voor een zacht prijsje van de hand moeten doen ? Hato wordt een hele grote als hij het al niet is, vandaar de belangstelling voor een broekje dat nog niet eens mag stemmen.

Swiebertje
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Hato trapt ook wel eens raar na

CG
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

INDERDAAD. Maar wat de ZWAKSTE SCHAKEL bij Ajax blijft, is dat Ajax er zelf voor zorgt voor (jaarlijkse) leegloop. Het lijkt er op dat Ajax aan goede spelers géén zéér goede contracten durft te geven daar met geld blijven innen géén kampoien behaald worden. Ajax zal altijd in deze zwakke situatie blijven waardoor daarom nooit de Europese Top behaald wordt a tien jaar achter elkaar. Als we het zo blijven bekijken is dat logisch. De eerstvolgende tien jaar zal Ajax daarom niet drie keer de halve finale van de CL behalen, totdat het tegendeel bewezen is !!

KROTJE
Link gekopieerd!
    16
    + 1
avatar

Ook goed gezien CG !

CG
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Dank je wel Krotje.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen