Ajax houdt uitverkoop: 'Op twee spelers mogen na alle Mislintat-aankopen weg'

22 december 2023, 19:25
Foto: © ProShots

Ajax gaat in de komende zomer complete uitverkoop houden bij de A-selectie. Door de regelgeving wordt het moeilijk om heel veel spelers in de komende winter te verkopen, maar in de zomerwindow willen de Amsterdammers schoon schip maken. Slechts twee aankopen van Sven Mislintat mogen blijven in de Johan Cruijff Arena.

“Alle aankopen van Mislintat mogen weg in de komende zomer”, meldde Verweij in de Kick-Offpodcast. “Behalve Branco van den Boomen en Diant Ramaj. Die kunnen blijven, maar verder mag iedereen weg, tegen elk aannameljik bod. Ja, ook Josip Sutalo zou wegmogen. Voor hem was al belangstelling uit Italië, maar dát is hem ook niet.” 



Artikel gaat verder onder video

Jakov Medic, Anton Gaaei, Josip Sutalo, Georges Mikautadze, Gastón Ávila, Borna Sosa en Sivert Mannsverk speelden al wedstrijden voor hun vorige werkgever én Ajax, waardoor zij geen minuten meer mogen maken voor andere clubs vanwege de regelgeving van de UEFA. Dat maakt een wintertransfer ook bijzonder ingewikkeld voor de Amsterdammers: ze kunnen alleen terug naar hun vorige clubs, zoals bij Mikautadze mogelijk gebeurt.

Bovendien begint Alex Kroes pas in maart en dus gaat Ajax weer een transferwindow in zonder algemeen directeur. Ook dat speelt mee in het besluit om in de winterstop weinig spelers te verkopen, maar te wachten tot de zomer. “Ik denk dat Kroes al heel blij is als hij 60 miljoen euro van de 115 miljoen euro terugkrijgt”, aldus Verweij.

Inkomende transfers Ajax


Omdat winterse uitgaande transfers lastig worden, hoeven er ook geen hordes inkomende spelers te worden verwacht. “Als je je oor te luister legt bij Ajax, is er weinig geld. Dus er is weinig mogelijk”, waarschuwde Verweij aan de achterban van de Amsterdammers. “Er is 115 miljoen euro over de balk gegooid door Mislintat. Dat heeft zijn effect, want Ajax kan niet heel veel. Ajax-fans die hopen op vier of vijf spelers, dat gaat niet gebeuren.”

Welke Mislintat-aanwinst moet Ajax houden?

Laden...
4502 stemmen
It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Baer Cremers
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Alle eerst Maurits Hendriks en Jan Siemerink de deur uit en vervangen door oud Ajax spelers ps Jan van Halst mag ook weg

Ron@home
Link gekopieerd!
    10
    + 1
avatar

Ik denk dat dat de EERSTEN zouden moeten zijn die de deur uit moeten! En daar hoef je echt niet tot de zomer mee te wachten!

Goku
Link gekopieerd!
    23
    + 1
avatar

Ajax kan ze wel willen verkopen, maar de spelers hebben zelf ook nog wat te vertellen. Ze hebben een langdurige contract met een goed salaris ( beter dan waar waarschijnlijk naar toe kunnen) Dus zo makkelijk zal dat niet gaat, kans is groot dat het types Bogarde en Bail worden contract uitdienen op de tribune.

leeuw58
Link gekopieerd!
    16
    + 1
avatar

Wegens wanprestatie en niet voldoen aan de de functie-inhoud en bedrijfseconomische redenen kun je altijd ontslagen worden.

Goku
Link gekopieerd!
    16
    + 1
avatar

Maar ontslaan houdt wel in dat je geen geldt voor een transfer krijgt, dus 115 mil door de plee trekt.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen