Ajax grijpt snoeihard in na klachten van Ajax-supporters over eigen fans

11 december 2023, 20:11
Foto: © ProShots

Ajax zal in de Johan Cruijff ArenA strenger gaan letten op het gedrag van de eigen supporters, zo schrijven Voetbal Ultras en AT5 maandag. Er zijn bij de Amsterdamse club klachten binnengekomen van Ajacieden over grote groepen supporters die staand naar een wedstrijd kijken, waardoor de nummer vijf van de Eredivisie heeft besloten hier strikt op te gaan letten.

Volgens AT5 heeft Ajax meerdere klachten gekregen van de eigen supporters over fans die staand een wedstrijd bekijken. Vaak staan supporters bovenaan de trappen achter de achterste stoelen te kijken naar de wedstrijd, maar dit wil Ajax per direct voorkomen. Stewards controleren strikt en deinzen niet terug om supporters weg te sturen als dit mogelijk is.

Artikel gaat verder onder video

Ajax zou hebben geconstateerd dat er sprake is van een toename van supporters die staand wedstrijden bekijken, waardoor er inmiddels dranghekken zijn geplaatst om dit te voorkomen. Volgens Voetbal Ultras, een X-account dat veelal bericht over zaken rondom supporters van alle Nederlandse clubs, heeft Ajax zelfs officiële waarschuwingen en stadionverboden uitgedeeld omdat mensen een duel in de Johan Cruijff ArenA staand bekeken.

Volgens het account zou de Amsterdamse club willen voorkomen dat er sfeervakken ontstaan buiten de F-Side. Het vak van de F-Side beschikt over de enige staantribune in de Johan Cruijff ArenA. Om dit op de rest van de tribunes te voorkomen wordt de handhaving in Amsterdam flink aangescherpt. 

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

dilima1966
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Als de ajax aanhang de staande supporters erg vinden laten ze ook maar een ergernis geven over de groep onruststokers die iedere wedstrijd vergallen

KeesC
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Zolang ze niet voor me neus staan en gewoon hun club aanmoedigen, vind ik, denk vele met mij, het allemaal geen probleem. Mijn plaatsje op de echte fside heb ik teruggegeven toen ik jaren geleden samen met mijn vrouw een SC wilde en zins de verhuizing naar de Arena mag en wil ik zitten. Staan doe ik op de tramhalte en liggen in bed.

Robd
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Persbericht is wel een heel eenzijdige kant van het verhaal. Wij hebben stoelen op de achterste rij van 1e ring van de noordzijde. Ik heb 20 jaar achter mijn eigen stoel gestaan zonder dat iemand daar last van had. Nu worden we op een agressieve wijze door stewards weggestuurd en moet ik verplicht zitten.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen