Aad de Mos: 'Dat is onze beste spits de komende tien jaar, hij is zo uniek'

10 december 2023, 10:29   Bijgewerkt: 10 december 2023, 10:58
Foto: © ESPN

Aad de Mos is overtuigd van de kwaliteiten van Ajax-spits Brian Brobbey. De analist verwacht dat de sterke aanvaller de komende seizoenen de beste spits wordt die Nederland tot zijn beschikking heeft en dat de 21-jarige aanvaller belangrijk gaat worden voor het Nederlands elftal.

"Het is de eerste keer, daarom is hij zo uniek, dat we in Nederland zo'n spits hebben die het met kracht op deze manier kan", stelt De Mos in het programma Goedemorgen Eredivisie op ESPN. "Wij zijn altijd gewend aan Johan Cruijff, Ruud van Nistelrooij, Marco van Basten. Dit is een heel ander type, dus ze weten eigenlijk niet goed wat ze er mee aan moeten", denkt de voormalig-trainer. En dan zeggen ze: hij doet dit niet goed en doet dat niet goed. Het is een jongen van 21 jaar...

Artikel gaat verder onder video

De Mos denkt dat Nederland met Brobbey over een fantastische spits kan beschikken in de komende jaren: "Dat gaat onze beste spits worden in de komende tien jaar, dat kan ik je op een briefje geven", zegt De Mos. "Dat gaat ons ook verder brengen met het Nederlands elftal én hij gaat ook Ajax kwalificeren tegen AEK Athene, schrijf dat maar op", zegt de Hagenees stellig.

Wordt Brobbey dé spits van Oranje op het EK?

Laden...
1112 stemmen

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

dilima1966
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Zins Brobbey met John bosman training doet wordt hij beter

CG
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Ik hebt ook opgemerkt dat Brobby steeds beter wordt. Kan niet ontkent worden !!

Zeeuwke
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Das weer overdreven Aad of ben je waarzegger geworden !!!

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Brobbey zal best zijn goals maken zeker in de eredivisie spelend voor een van de topclubs . Speelt idd wat beter . Maar het zal nooit een echte topspits worden . De meeste analisten willen tegenwoordig opvallen blijkbaar . Met afwijkende meningen ,of erg overdreven doen . Aad de mos kan ook gewoon zeggen dat brobbey wat beter is geworden en dat andere achterwege laten .

CG
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik wil Brobby wel eens volgend jaar (in november -december) willen zien. Ook als Ajax twee.of drie hele goede aankopen gedaan zou hebben die hem dan automatisch wél veel beter laat spelen. Hij kan een hele goede spits worden, hierdoor !!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen