Van Wolfswinkel voorspelt de kampioen van de Eredivisie: 'Er zit enorm veel kwaliteit in die ploeg'

3 november 2023, 10:50   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Ricky van Wolfswinkel heeft een hoge pet op van PSV. De spits van FC Twente heeft met zijn ploeg nog niet tegen de huidige koploper van de eredivisie gespeeld, maar verwacht dat de landstitel aan het einde van dit seizoen naar Eindhoven gaat.

PSV is er alles aan gelegen zich voor het eerst sinds 2018 te kronen tot kampioen van Nederland. De Eindhovenaren legden vorig seizoen beslag op de Johan Cruijff Schaal en KNVB Beker, maar moesten in de titelstrijd al in een vroeg stadium hun meerdere erkennen in Feyenoord. In de nieuwe jaargang staat er voorlopig geen maat op PSV. Het elftal van trainer Peter Bosz haalde dertig punten uit de eerste tien wedstrijden - de volle buit dus - en kreeg bovendien pas vijf doelpunten tegen.

Van Wolfswinkel is dan ook onder de indruk van de huidige koploper van de eredivisie. “PSV wordt landskampioen. Er zit enorm veel kwaliteit in die ploeg”, vertelt de routinier van FC Twente in gesprek met FCUpdate.nl. “De jongens die ze eventueel zouden verkopen zijn uiteindelijk toch gebleven. Ze hebben een goede bezetting én een trainer die ze heel goed voetbal laat spelen.” FC Twente en Van Wolfswinkel boekten afgelopen zondag - mede dankzij een treffer van de spits - een 2-1 zege op Feyenoord. PSV won met 5-2 van Ajax, waardoor het verschil tussen de belangrijkste titelkandidaten al zeven punten in Eindhovens voordeel is.

FC Twente heeft momenteel vijf punten minder dan PSV en kruist binnenkort (op 25 november) de degens met PSV. De Tukkers waren vorig seizoen in de eigen Grolsch Veste nog te sterk voor de Eindhovenaren. Van Wolfswinkel verwacht desondanks niet dat FC Twente mee gaat doen om de landstitel.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Profumo
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Tja. Koffiedik. Je kunt er nog geen peil op trekken. Na Lazio dacht heel Nederland dat Feyenoord ook geen maat kende en prompt verliezen ze van Twente. Ook psv kan in Enschede wel eens de eerste verliespunten lijden. En laatst zag ik nog een opmerking voorbij komen dat alle ploegen met Bosz als trainer na de winterstop instorten....dus. Tja. Zeg t maar...

Maister
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik begrijp dat Van Wolfswinkel onder de indruk is van PSV, gezien hun sterke prestaties tot nu toe. Echter, het is nog te vroeg om te voorspellen wie er uiteindelijk kampioen zal worden. FC Twente heeft een goede overwinning behaald tegen Feyenoord, maar ik ben het eens dat ze waarschijnlijk niet kunnen meedoen om de landstitel. Laten we afwachten hoe de rest van het seizoen verloopt.

jurgen😎
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Iedereen verliest punten dus het wordt een mooie strijd. Zelfs grote clubs kunnen van kleine verliezen als het tegenzit.

Rijkhoff p
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik als psv supporter dit team kan kampioen worden de bal is rond Feyenoord heb eveneens een goed team het blijf spannend

Frank16
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dank je. Zo sta ik er ook in!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen