Unieke situatie bij hervatting van duel tussen AZ-NEC: 'Een soort toneelstukje'

2 november 2023, 08:08   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Het restant van de wedstrijd tussen N.E.C. en AZ begint mogelijk met een VAR-moment. Op het moment dat Bas Dost zonder tegenstander om zich heen naar de grond ging, werd er mogelijk ook een overtreding gemaakt op Denso Kasius aan de andere kant van het veld. Omdat Jeroen Manschot het duel stillegde, was er geen aandacht meer voor, maar het moment blijft wel staan.

Daardoor is het mogelijk dat het duel hervat wordt met een VAR-moment. Een woordvoerder van de KNVB laat weten dat de videoscheidsrechter inderdaad nog naar de overtreding van N.E.C.-aanvaller Magnus Mattson mag kijken. Het meest logische is dat de VAR Jochem Kamphuis zijn collega Manschot in elk geval naar de zijkant roept – al zou Manschot in theorie de beelden op voorhand al vaak kunnen bekijken.

Artikel gaat verder onder video

Voormalig topscheidsrechter Mario van der Ende vond het een duidelijke strafschop en verwacht dat er ingegrepen gaat worden door de VAR. Dat hij dat gaat doen bij de hervatting van het uitspelen van een wedstrijd, is volgens hem uniek. “Ik kan me eigenlijk geen situatie als deze herinneren", vertelt hij bij De Gelderlander.

“Het is logisch dat ook de VAR zich niet direct met dit moment heeft beziggehouden, iedereen was met Dost bezig. De vraag is nu: gaan ze de wedstrijd straks hervatten met een VAR-moment? En zo ja, krijg je dan langs de zijlijn een soort toneelstukje? Dat is interessant, ook wel een moeilijk besluit, lijkt me”, aldus Van der Ende.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop
Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

  • KELDERKLASSEMENT

Reacties

Deblauwe1
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Kun je zien hoe corrupt dat zooitje is. Hier laat vd Ende zich al uit o90ver wat het moet zijn. dit noem ik matchfixing.

Zekers
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Gelukkig heeft de knvb al anders beslist! Men start gewoon met een scheidsrechtersbal ! Dus BEAN accepteren en doorgaan !

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen