Keiharde kritiek op Koeman: 'Dan ben je een grote meneer...'

16 november 2023, 09:52   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Jan Vertonghen heeft met stijgende verbazing naar Ronald Koeman geluisterd. De bondscoach ging openlijk door het stof na zijn keiharde uitspraken over Brian Brobbey, maar volgens de Belgische verdediger had hij de uitspraak nooit moeten doen.

“Ik heb dit interview over Brobbey toevallig gezien. Ik snap echt niet hoe je dingen zo naar buiten wil brengen”, stelt Vertonghen in de Football is Life-podcast. “Natuurlijk geeft hij toe dat hij fout zat, maar waarom hou je dat gewoon niet binnenskamers? Het lijkt alsof mensen in Nederland de verplichting hebben om heel veel info aan de pers te moeten geven. Ik volg het Nederlands voetbal en ik vind het, als ik naar die persconferenties kijk, echt elke keer ongelofelijk.”

Artikel gaat verder onder video

Volgens Vertonghen werd het veel te persoonlijk richting Brobbey. “Hou dat binnenskamers. Dat zijn jonge, gevoelige voetballers. Als ik naar mezelf kijk, dan zijn zelfs oudere voetballers in bepaalde mate nog gevoelig. Ik denk dat het gewoon veel meer gewaardeerd wordt, als zoiets binnenskamers gezegd wordt. Dan kan je aan de slag met elkaar. Ik vind dat je een grote meneer bent als je binnen het team keihard durft te zijn, maar niet naar buiten toe.”

Volgens Vertonghen is het vooral een verschil in mentaliteit tussen Nederland en de rest van de voetballanden. “Het gaat nu toevallig over die quotes, maar het gaat eigenlijk niet over hem (Koeman, red.), maar meer het verschil tussen de Nederlandse en Belgische pers. Het is ongelofelijk. De Nederlandse pers is de hardste pers die ik in mijn carrière heb gezien in de landen waarin ik heb gespeeld.”

Ging Koeman te ver met zijn quotes over Brobbey?

Laden...
194 stemmen
It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop
Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

  • KELDERKLASSEMENT

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen