Hartman: 'Ajax stond laatste en veel mensen in Rotterdam vonden dat prachtig, maar...'

11 november 2023, 10:32   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

In tegenstelling tot een groot deel van Nederland heeft Quilindschy Hartman een stuk minder hard gelachen om de klassering van Ajax na de nederlaag tegen PSV (5-2). De Amsterdammers gingen hard onderuit in Eindhoven en vonden zich daardoor terug op de laatste plaats. Hartman kijkt door zijn ervaringen bij het Nederlands elftal ‘anders’ naar de situatie in de hoofdstad. Hij breekt bovendien een lans voor Steven Bergwijn.

De Feyenoord-revelatie maakte vorige maand in de thuiswedstrijd tegen Frankrijk zijn debuut in Oranje. De vleugelverdediger was een van de weinige spelers die konden terugkijken op een geslaagde avond. De Fransen gingen er weliswaar met een 1-2 overwinning vandoor, maar Hartman speelde een uitstekende wedstrijd en bekroonde zijn debuut zelfs met een treffer. Na afloop verscheen er dan ook een gelukkige voetballer voor de camera, die onder meer zeer te spreken was over zijn collega’s. “Ja, na mijn debuut bij Oranje heb ik gezegd dat het allemaal lieve gasten bleken te zijn, de internationals. Dat meende ik ook echt”, zegt Hartman in gesprek met het Algemeen Dagblad.

Artikel gaat verder onder video

Volgens de verdediger gaat hij ‘ook anders tegen dingen aankijken’. Hartman noemt de crisis in Amsterdam als voorbeeld. Ajax was dramatisch aan het seizoen begonnen en vond zich voor de interlandperiode in oktober al terug in de onderste regionen van de Eredivisie. Na de interlandbreak ging het van kwaad tot erger. Ajax verloor van FC Utrecht en PSV, stond daardoor laatste en wisselde bovendien tweemaal van trainer. “Ajax stond laatste en veel mensen in Nederland en zeker in Rotterdam vonden dat prachtig”, vertelt Hartman. “Maar als je de spelers kent en spreekt, dan weet en voel je dat het een pijnlijke periode is voor die jongens.”

“Kijk, ik ben speler van Feyenoord en niet verantwoordelijk voor wat er bij andere clubs gebeurt”, vervolgt de Feyenoorder. “Maar je gaat er vanuit menselijk oogpunt anders tegenaan kijken. Met Steven Bergwijn had ik goede gesprekken. Hij zei dat hij mijn positieve uitstraling bij interviews mooi vond, dat hij daar waardering voor had. Maar andersom heb ik dat ook. Hij zegt wat hij denkt als er weer naar de aanvoerdersband om zijn arm wordt gevraagd. Dat mag toch?”

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

De Enige Echte
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Moet niet gekker worden??? We zijn het ditmaal eens met elkaar! Geniet nog van de Shabat. Fijne zaterdag

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

Hartman is gewoon zo . Een hele postieve jongen . Verder is hetgene wat je leest op dit soort sites niet wat iedereen vindt of denkt . Er zijn natuurlijk mensen die het leuk blijven vinden . Maar ik zie bij veel Feyenoorders dat het nu wel klaar is . Dit staat los van meningen die je hebt qua spel of spelers of hoe de club geleidt wordt .

Jacques Koopmanschap
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

Er is meer respect bij de spelers onderling dan bij supporters van concurrerende clubs. Hier mogen supporters weleens een voorbeeld aan nemen.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen