Gözübüyük zet kwaad bloed: 'FC Utrecht wordt hier ongelooflijk genaaid'

5 november 2023, 13:03   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ESPN

Scheidsrechter Serdar Gözübüyük krijgt op X een karrenvracht aan kritiek te verstouwen nadat hij FC Twente een strafschop toekende in het uitduel bij FC Utrecht. Na ingrijpen van de VAR besloot de arbiter de bal op de stip te leggen omdat uit de teruggekeken beelden bleek dat Modibo Sagnan hands had gemaakt na een inzet van Sem Steijn.

Utrecht leidde op dat moment met 1-0 door een knappe treffer van Oscar Fraulo, die na ruim twintig minuten met een fraaie volley voor de eerste Eredivisie-goal van de voetbalzondag tekende. Steijn, die overigens in de belangstelling van Werder Bremen zou staan, nam daarna zelf plaats achter de strafschop die Gözübüyük de Tukkers toebedeelde en maakte vanaf elf meter geen fout: 1-1.

Artikel gaat verder onder video

Volg de wedstrijd tussen FC Utrecht en FC Twente in ons liveverslag

Op X uiten veel kijkers hun ongenoegen over de beslissing van de arbitrage, omdat Sagnan op amper een meter van Steijn stond op het moment dat hij de bal tegen zijn arm kreeg.

Overigens is voormalig topscheidsrechter Mario van der Ende het niet eens met de kritiek op de beslissing van Gözübüyük. Hij schrijft op X dat hij 'wat vragen' krijgt over de toegekende penalty en of de afstand tussen het schot en de speler die hands maakt daarin nog van belang is. "Over afstand wordt in de spelregels niet gesproken", stipt Van der Ende aan. "Mijns inziens een terechte VAR-ingreep", besluit hij.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Maister
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Belachelijk dat de scheidsrechter een strafschop geeft voor zo'n kleine handsbal, wat een willekeurige beslissing!

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Precies . De verdediger waagt een ultieme poging om de bal te verdedigen . Natuurlijke beweging ,knal binnen 1 meter. Als we dit bestraffen is het eind zoek. En gaan spitsen bewust zoeken en schieten. Net als die suffe regel bij hockey met die strafcorners .

Hops
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Hij de arm al uitgestoken dat die spelen van Twente schoot nooit geen hands

BorisIpa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Juist geen willekeurige beslissing. De regels worden gevolgd. Het zou willekeurig zijn als er geen penalty was toegekend "want hij stond zo dichtbij" of " het is een kleine handsbal". Waar is dan de grens tussen dichtbij en ver of groot en klein?

deVoorstopper
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Eindelijk een VAR-beslissing die in het voordeel van FC Twente uitvalt 😁

boyke
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Zo daar gaan we weer met die slechte scheidsrechter die weer eens een wedstrijd beïnvloed zoals we gewend zijn van deze slechte scheidsrechter. Het is van de gekke dat we voortaan zo maar een strafschop geeft voor zo'n voorval. We kunnen beter de regel anders maken en er een schiettent van maken van de kermis en gewoon voortaan expres de bal tegen de arm te schieten dan is het dus raak en strafschop mee. Men kan er nu niet meer omheen dit te geven zoals nu de scheids en de VAR het zo zien en zelf meneer van de EINDE en dan nog zeggen voormalig topscheidsrechter die er ook nooit iets van kon. FC Utrecht wordt hier echt genaaid en ja hoor het is weer een club uit de top die er voordeel van heeft. Wat een oen van een scheidsrechter maar dat wisten we van deze man die al in onmin leeft met andere arbiters en door slijmen gewoon nog mag fluiten

familieharbers03
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

het is gewoon de schuld van de knvb/uefa/fifa met hun stomme regeltjes!! ik dacht altijd dat hands met je arm naar de bal was of een slaande beweging richting bal! maar ze gaan gewoon eigen regels hanteren!! voetbal is bijna kapot!!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen