FC Twente stuurde Oranje-international om opmerkelijke reden weg: 'Hou je vast...'

23 november 2023, 09:33   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

FC Twente heeft in het recente verleden een behoorlijk aantal huidige spelers van het Nederlands elftal in de jeugdopleiding weggestuurd of niet opgepikt. Mats Wieffer, Tijjani Reijnders en Wout Weghorst braken uiteindelijk elders door dan bij FC Twente. Vooral bij Reijnders was dat om een bijzondere reden.

Reijnders werd in de jeugdopleiding van FC Twente afgewezen vanwege zijn geringe lengte, vertelde journalist Leon ten Voorde in de voetbalpodcast van het Algemeen Dagblad. “Hou je vast: die vonden ze toen te klein. Dan kun je weggestuurd worden, als je te klein bent”, glimlachte Te Voorde. Reijnders ging daarop zelfs een jaar bij de amateurs voetballen om later via PEC Zwolle en AZ alsnog door te breken.

Artikel gaat verder onder video

“Mats Wieffer vonden ze in de tijd van Ted van Leeuwen een vervelende jongen”, vervolgde de journalist. “Hij was lastig, had altijd een weerwoord. Daar konden ze moeilijk mee omgaan. Bij zijn eerste wedstrijd vertelde dat ze bij een tegengoal niet goed stonden en dat ze daar aan moesten werken. Pusic – die hem bij Feyenoord vaak knuffelde – maakte hem in de kleedkamer met de grond gelijk. Alle spelers lagen in een deuk: want wie was hij om dat te zeggen? Al was het een onschuldige opmerking.”

En ook Weghorst is een opmerkelijk verhaal. “Hij is nooit opgepikt door FC Twente”, aldus Ten Voorde. Sam Beukema ging via Go Ahead Eagles en AZ ook Europa in en ook over Ramiz Zerrouki waren lang veel twijfels. “Het is pijnlijk dat jongens nooit bij FC Twente in het eerste hebben gespeeld. Het is ook heel onrustig geweest, met veel trainers. De degradatie. Er is te weinig naar de jeugd gekeken. Als je nu naar het Nederlands elftal kijkt, is dat enorm pijnlijk voor FC Twente.”

Wie was de grootste misser van FC Twente?

Laden...
633 stemmen
It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop
Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

  • KELDERKLASSEMENT

Reacties

redknap
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Zijn heel veel foute beslissingen genomen. Geen geduld, slechte trainer (Pusic) Ted met al zijn Spanjaarden. Jeugdspelers telden niet mee. Miljoenen hebben ze op deze manier laten liggen.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen