Argentinië bezorgt Brazilië na chaos in Maracaña historische thuisnederlaag

22 november 2023, 07:46   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © Semper Fi / Football Tweet - X

Wereldkampioen Argentinië heeft aartsrivaal Brazilië in de nacht van dinsdag op woensdag de allereerste thuisnederlaag in een WK-kwalificatieduel ooit bezorgd. Na een chaotische avond, waarop rellen uitbraken in het historische Maracaña-stadion waardoor de aftrap verlaat werd, kopte Benfica-verdediger Nicolás Otamendi na een uur spelen de enige treffer van de avond tegen de touwen.

Nog voor het eerste fluitsignaal ging het helemaal mis op de tribunes in Rio de Janeiro. Op beelden is te zien hoe de politie met wapenstokken en al ingrijpt in een poging de orde te herstellen. Daarmee kon niet voorkomen worden dat Argentijnse fans stoelen losrukten om die richting de agenten te gooien.

Artikel gaat verder onder video

De aftrap vond uiteindelijk bijna een uur later plaats. De thuisploeg, die de vorige twee uitduels al had verloren van Uruguay (2-0) en Colombia (2-1), was duidelijk gebrand op een zege en kreeg ook kansen op de openingstreffer. Gabriel Martinelli (Arsenal) en Raphinha (FC Barcelona) kregen de bal er echter niet in, waarna Otamendi na een uur spelen uit een hoekschop wél het net wist te vinden. Brazilië eindigde het duel met tien man, omdat Newcastle United-speler Joelinton tien minuten voor tijd met rood van het veld moest.

Door de historische nederlaag zakt Brazilië naar de zesde plaats in de Zuid-Amerikaanse kwalificatiereeks voor het WK van 2026. Die geeft nog nét recht op een ticket voor het eindtoernooi, dat in Canada, de Verenigde Staten en Mexico wordt gespeeld. Argentinië leidt de dans, ook Uruguay (dat met 3-0 won van Bolivia), Colombia, Venezuela en Ecuador staan boven de vijfvoudig wereldkampioen in de voorlopige stand.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

familieharbers03
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

ze moeten gewoon argentinie en brazilie allebeide uit de wk kwalificatie nemen!! want deze acties slaan dus helemaal nergens op om het halve stadion af te breken! gewoon beide diskwalificatie maar ja dat doet de fifa niet want fifa is pro argentinie en brazilie!!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen