Willem Vissers: 'Hij heeft zijn broer of zijn achterneef naar Amsterdam gestuurd'

2 oktober 2023, 19:26   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ESPN

Josip Sutalo krijgt de afgelopen dagen de nodige kritiek te verduren en wordt maandagavond ook aangepakt bij Voetbalpraat. Journalist Willem Vissers van De Volkskrant is nog niet overtuigd van de verdediger van Ajax.

Sutalo maakte een teleurstellende indruk in de uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk, zag Vissers. “Er gebeuren bij Ajax zoveel dingen waarvan je denkt: hoe kan het in godsnaam? Sutalo, de duurste aankoop uit het betaald voetbal in Nederland van de zomer, geeft ballen over vier meter te hard of te zacht. Het lijkt alsof hij z’n broer gestuurd heeft, of zijn achterneef.”

Artikel gaat verder onder video

“Het is heel raar om te zien. Je ziet ook frustratie, je ziet iemand als Berghuis boos in de lucht trappen na een foute bal”, zegt Vissers, die wel ‘af en toe een aardige aanval’ zag bij Ajax. De Amsterdammers stonden met 2-3 voor toen de wedstrijd in de slotfase werd gestaakt.

Kenneth Perez denkt te weten waarom Ajax geen potten kan breken. “Zij moeten nu dingen doen waar ze niet voor gemaakt zijn. Dit zijn spelers die normaal gesproken de bal hebben en lekker tikken. Maar ze moeten er steeds achteraan rennen, omdat ze dramatisch druk zetten en ieder team daar doorheen kan spelen”, analyseert de oud-middenvelder. “Je moet nu dus alle dingen doe je eigenlijk niet kan. Daarom ziet het er niet uit.”

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

F1JPSPecial
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Misschien moet Willem Visser de voetbal analist zonder enig voetbalverleden van betekenis het artikel van Amrabat maar eens lezen ipv zijn eigen column. "Nordin Amrabat kijkt uit naar de Europa League-wedstrijd tegen Ajax van komende donderdag. Het wordt voor de 36-jarige aanvaller van AEK Athene alweer de derde keer dit seizoen dat hij Josip Sutalo op het veld tegenkomt. Tijdens de vorige ontmoetingen maakte de 23-jarige centrale verdediger veel indruk."

Fredje
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Volgens mij was Bergwijn met 31.25 miljoen duurder dan Sutalo….

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen