Vrijwel iedereen blij met vertrek Maurice Steijn: 'Heel veel opgekropte frustratie binnen Ajax'

27 oktober 2023, 12:53   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Bij Ajax lijkt er niemand rouwig om het vertrek van trainer Maurice Steijn. De oefenmeester vertrok aan het begin van deze week uit de Johan Cruijff Arena, maar Algemeen Dagblad-journalist Sjoerd Mossou merkt dat er eigenlijk niemand baalt van het vertrek van de coach. Dat was bij Alfred Schreuder nog anders, brengt hij in herinnering.

Als voorbeeld noemt Mossou het interview met Benjamin Tahirović, die zei dat de 'spark' weer terug en de sfeer positiever. “Ik vond het veelzeggend dat hij dat zo nadrukkelijk zei”, begon Mossou in de voetbalpodcast. “Dat tekende de enorme onvrede die er was. En het wantrouwen dat er was richting elkaar én richting Steijn. Het kon niet anders dan dat je dat eruit haalde.”

Artikel gaat verder onder video

Maar niet alleen in de interviews met de middenvelder werd dat pijnlijk duidelijk, ook Steven Berghuis sprak zich uit. “En dat proefde je ook bij Hedwiges Maduro, in hoe hij dingen uitlegde. Er zat heel veel opgekropte frustratie binnen Ajax. Ik heb niemand horen zeggen, geen enkele speler – zelfs niet voor de vorm: goh, jammer dat de trainer ontslagen moet worden.”



En dat was vorig seizoen bij het vertrek van Schreuder nog anders, herinnert Mossou. “Daar waren echt fases dat spelers het voor hem opnamen. Daar was ditmaal geen enkele sprake van en dat maakte het pijnlijk”, aldus de journalist, die het verdedigende optreden van Ajax bij Brighton & Hove Albion donderdagavond in de groepsfase van de Europa League logisch vond.

“Het was absurd geweest als ze nu de pannen van het dak hadden gespeeld. Deze week is het de schade beperken. En dan hopen dat je een nieuwe start kunt hebben bij het makkelijkere programma en de nieuwe trainer, John van ’t Schip. Dan begin je pas opnieuw en hoop je dat je het seizoen nog kunt redden. Maar deze week is het de boel dichtbouwen en de schade beperken.”

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

WimHoebergen06
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

het is al 2 jaar waardeloos inzet o,o en de spelers die door misluktat zijn gehaald gaan muiten heel normaal, maar bergwijn ,berghuis , taylor dat zij echt grote droeftoeters, schop die in de winter zo wie zo buiten

Gertuz
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Welke genius heeft Brobbey voor miljoenen teruggehaald? Welke malloot heeft ruim 30 miljoen voor Bergwijn betaald? Waarom nam Berghuis als nestor van de groep niet de rol van Tadic? Het zijn allemaal slapzakken en Sjoerd Moussou een suffe NAC fan en wellicht bevriend met lulletje van Hooydonk van NAC.

tz
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

werd Berghuus in de kont genaaid door de Snor?

tz
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Brobbi en Bergwijn...spitaen van nix, 1 keer bocen zichzelf uitgestegen 15 jaar terug....en maar denken dat t toppers zijn....NIX van dat alles, gewoon voetballertjus voor de 1e divisie...weg met diw grote bakkus en verongelijkte gedoe....sukkeltjes

Ag Seintje
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Als men bij Ajax en spelersgroep zo verdomd met een mens zo omgaat dan verdienen zij en aiax ook om te degraderen.

Brigges
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dat zegt dus al genoegq zover de cl,ub Ajax. Afgezak,r tot beneden niveau KKF. Grote schozonmaak vereist. Alles wat MislIntat heeft gekocht op de transferlijst zetten. Ontslag Hendriks, Lenderink en van Halst is een vereiste. RVC opdoeken en nieuwe mensen aanstellen met een Ajax hart. Mensen terughalen als Bergkamp, Jonk, Reiziger, Bogarde, Kluivert, Seedorf en noem maar op.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen