Voetbalburgemeester komt met goed nieuws voor fans: 'Geen alcoholverbod, lange wachtrijen of kooien in vakken'

15 oktober 2023, 20:03   Bijgewerkt: 16 augustus 2024, 15:22
Foto: © ProShots

Voetbalburgemeester Paul Depla heeft zich aangesloten bij de conclusies van het Bureau Beke. De burgervader van Breda kan zich vinden in het advies dat voetbalwedstrijden veel meer gezien moeten worden zoals andere evenementen, die afgelast moeten worden als het niet veilig georganiseerd kan worden. Toch kwam hij ook met goed nieuws voor de voetbalfans.

In een interview met het Algemeen Dagblad reageert Depla op de aanbevelingen, onder meer dat clubs veel meer voorzorgsmaatregelen moeten nemen om de kleine groep overtreders eruit te kunnen filteren. “We weten nog te weinig wie de echte ‘dirigenten’ zijn die achter het voetbalgeweld zitten en de ‘frontsoldaten’ opjutten. We pakken vaak die laatste mensen op, omdat zij zich daadwerkelijk schuldig aan geweld maken. Maar het zijn juist de lui die de boel orkestreren die je in beeld wilt hebben”, aldus Depla, die vindt dat gemeentes harder moeten ingrijpen als het misgaat.

Artikel gaat verder onder video

Wedstrijden verbieden kan daarbij een van de maatregelen zijn. “We zijn natuurlijk heel blij met dat soort evenementen. Maar die kunnen alleen plaatsvinden als er voldoende aandacht is voor het aspect van veiligheid. Organisaties moeten genoeg maatregelen nemen. Dat moet ook voor voetbalclubs gelden”, zei Depla, die de huidige maatregelen voor alle fans in het stadion niet per se wil aanscherpen. 



“We moeten niet denken dat er nooit meer incidenten zullen zijn. Maar goed, een bezoek aan een wedstrijd moet een feest zijn. Ik wil niet dat goedwillende supporters lijden onder het gedrag van een kleine groep hooligans. Die supporters wil je niet belasten met maatregelen als een alcoholverbod, lange wachtrijen of kooien in vakken voor de supporters van de bezoekende club”, vond de burgemeester.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop
Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

  • KELDERKLASSEMENT

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen