Verrassend nieuws over Frenkie de Jong: aanstaande maandag zal uitsluitsel geven voor El Clásico

12 oktober 2023, 10:17   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

De kans dat Frenkie de Jong alsnog op tijd fit is voor El Clásico, blijft aanwezig. De Nederlander liep drie weken geleden een enkelblessure op in het LaLiga-duel met Celta de Vigo. Mundo Deportivo meldt dat zijn enkelbrace maandag verwijderd mag worden, waarna er daarna wordt besloten of de clash met Real Madrid haalbaar is voor de spelmaker.

El Clásico staat gepland op 28 oktober. Aanvankelijk werd er voorspeld dat De Jong zo’n vijf tot zeven weken uit de roulatie zou liggen, maar zijn herstel lijkt spoedig te voorlopen waardoor het meespelen tegen Real alsnog tot de opties behoort. Volgens de Spaanse sportkrant hoopt Barcelona-trainer Xavi Hernández stiekem toch over De Jong te kunnen beschikken.

Artikel gaat verder onder video

Datzelfde Mundo Deportivo meldt eveneens dat Xavi de oud-Ajacied beschouwt als ‘een van zijn sleutelspelers’ voor El Clásico. De oefenmeester durft echter geen onnodige risico’s te lopen met De Jong, omdat hij anders bang is voor verergerde klachten.

De kampioen van de LaLiga zal dus in spanning afwachten wat het oordeel wordt van de medische staf. De kwaliteiten van De Jong zullen meer dan welkom zijn voor de Catalanen tegen Real. De Koninklijke staan op dit moment drie punten boven Barça. Tussen deze twee grootmachten bivakkeert het verrassende Girona van Daley Blind.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen