Vandaag Inside slaat terug: 'Het is net alsof hij een dwangneurose heeft'

28 oktober 2023, 12:36   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © Talpa

Het publiekelijk moddergooien tussen Vandaag Inside en Maarten van Rossem gaat door. De tachtigjarige Van Rossem is volgens René van der Gijp een 'best wel treurige man', terwijl Johan Derksen het idee heeft dat de historicus een dwangneurose heeft en daarom vaak op de televisie te zien is.

Aam tafel bij Vandaag Inside vraagt presentator Wilfred Genee aan Van der Gijp en Derksen of zij naar het nieuwe programma van Van Rossem met Emma Wortelboer ('Wortelboer en Van Rossem\ ) hebben gekeken. "Ik ben niet zo van die Dr. Phil-statements, het verklaren van gedrag door dingen die in het verleden zijn gebeurd. Maar bij hem is dat dus echt wel het geval", beweert Van der Gijp.

Artikel gaat verder onder video

"Ik heb het stuk in de Volkskrant zitten lezen over zijn jeugd, dat hij als kind op het schoolplein werd uitgelachen. En nu had hij weer een stuk dat het niet lekker liep met zijn ouders. Dan krijg je dus inderdaad dat als je tachtig jaar bent, je aan een talkshow zit en het alleen maar belangrijk vindt op het moment dat het over jou gaat. Die man is best wel treurig. Wat moet je daar nou mee?", vraagt de analist zich af.

Derksen vindt het onbegrijpelijk dat Van Rossem een samenwerking met Wortelboer is aangegaan. “De combinatie klopt niet. Het is een opa-kleindochter-combinatie. Of hij te graag op tv wilt? Ja, hij het is net alsof hij een of andere dwangneurose heeft dat hij op tv moet”, aldus Derksen, waarna de andere tafelgasten in lachen uitbarsten. "Dat is gewoon ijdelheid, dat hebben wij toch allemaal?", vraagt Hélène Hendriks zich hardop af.

Het is geen geheim dat Van Rossem geen fan is van Vandaag Inside. In zijn boek, genaamd Maarten, noemt hij Van der Gijp onder meer een psychopaat.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop
Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

  • KELDERKLASSEMENT

Reacties

Adder
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Hebben die suffertjes nu eens niet goed naar hun zelfingenomen gekwek teruggekeken? Denk het niet want dan zouden ze wel anders praten

Voetbalxpert
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Deze heren van VI zijn net een stel ouwe wijven .ze maken met iedereen ruzie maar nooit ligt het aan hun

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Als ze daar zitten en net als humberto alleen maar in de kont van iemand kruipen ,en geen mening hebben . Is het zo van de buis . Dit is al jarenlang het format . Veel mensen vinden dit kantinegepraat leuk Het enig verschil met vroeger is. Dat er nu mensen zijn die alles aan grijpen om te laten zien hoe goed ze doen . Maar in principe doen ze hetzelfde

Fifty eight Mellon
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Gelukkig heeft Maarten van R. meer verstand in zijn pink dan deze mannetjes die (heel veel) geld verdienen met wat platte humor en goedkope meninkjes over alles en iedereen, in hun lege hoofden.

Thomvak425
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Helemaal eens!

El Sarcastico
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wat hij over die van Gijp zegt, kan ik hem enigsinds wel gelijk geven. Als er een onderwerp besproken wordt waar hij geen verstand van heeft, dan zit hij er maar als een zak met bonen bij. Duurt dat onderwerp te lang, dan begint hij gewoon uit eigen beweging een ander onderwerp door bijvoorbeeld een vraag te stellen aan de gast aan de bar, zodat hij weer de show kan stelen...ahum.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen