'Ten Hag kan met duizelingwekkende ontslagpremie record breken bij Manchester United'

31 oktober 2023, 19:59   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Erik ten Hag ligt onder vuur bij Manchester United. De oefenmeester heeft het moeilijk en ging afgelopen weekend met 0-3 onderuit tegen aartsrivaal Manchester City. Mocht hij daadwerkelijk worden ontslagen bij The Red Devils, dan hoeft hij zich voorlopig financieel geen zorgen meer te maken.

Het Engelse tabbloid The Sun weet dat Ten Hag namelijk een recordbedrag kan opstrijken aan ontslagpremie. Er moet ongeveer zo’n zeventien miljoen euro (!) worden afgetikt als de club de Nederlander zou willen ontslaan. Dat zou het hoogste bedrag ooit zijn dat de club moet meegeven aan een manager die zijn congé krijgt.

Artikel gaat verder onder video

Dat record is momenteel in handen van José Mourinho, die net wat minder dan de genoemde zeventien miljoen euro kreeg overgemaakt van Manchester United toen hij werd ontslagen. Voor de gehele staf van Portugees werd het bedrag zelfs meer dan 22 miljoen euro. Nummer twee op de lijst is Louis van Gaal, die een kleine tien miljoen euro meekreeg na zijn vertrek bij Old Trafford.

Voor Ten Hag zou de vijftien miljoen pond geen Engels record betekenen, want Chelsea maakt het qua ontslagpremies nog behoorlijk wat bonter. Graham Potter werd eerder dit kalenderjaar ontslagen bij Chelsea en kreeg naar verluidt liefst 24 (!) miljoen euro mee. Woensdagavond staat Ten Hag met Manchester United in de League Cup tegenover Newcastle United en kan hij werken aan zijn baanszekerheid.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop
Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

  • KELDERKLASSEMENT

Reacties

vleermuis
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

nou ik vind dat ten hag .hangen en wurgen voetbal speelt en daarmee puntje voor puntje die 3de plaats wist te bemachtigen..dat zie ik hem nog wel een keer doen dit seizoen..t verschilt nog niet zoveel punten maar ik weet niet of ze nu weer tevreden zijn met een 3de plek

CG
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wat mij betreft mag ten Hag zeker terugkomen bij Ajax, denkelijk omdat van 't Schip dan mogelijk een andere functie krijgt ! !

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen