Shakthar Donetsk zet Patrick van Leeuwen op straat en komt razendsnel met merkwaardig bericht op X

16 oktober 2023, 15:40   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

De Champions League is een Nederlandse coach minder. Shakthar Donetsk heeft per direct afscheid genomen van Patrick van Leeuwen. Dat maakt de Oekraïense topclub maandagmiddag bekend. Van Leeuwen was pas sinds juli dit jaar werkzaam bij Shakthar Donetsk.

De club brengt niet naar buiten waarom het Van Leeuwen op straat heeft gezet. Shakthar Donetsk staat na negen wedstrijden derde in de competitie. De ploeg haalde vooralsnog achttien punten, twee minder dan koploper FC Kryvbas Kryvyi Rih, dat wel een wedstrijd meer heeft gespeeld. In de Champions League ging Shakthar in de eerste speelronde met 1-3 onderuit tegen FC Porto, maar boekte het twee weken geleden een knappe 2-3 zege bij Antwerp FC. De Antwerpenaren stonden bij rust nog met 2-0 voor.

Artikel gaat verder onder video

Van Leeuwen stond in het afgelopen seizoen aan het roer bij Zorya Lugansk. Die club loodste hij naar de derde plaats in de Oekraïense competitie. Daarvoor was Van Leeuwen actief bij Maccabi Tel Aviv. De opvolger van de Nederlander lijkt al onderweg. Een naam wordt nog niet genoemd, maar met een bericht op X neemt Shakthar Donetsk alvast een voorschot op de presentatie van de nieuwe hoofdtrainer.

Update, maandag 16 oktober 17.12 uur:

Darijo Srna gaat als interim-trainer aan de slag bij Shakhtar, zo weet journalist Fabrizio Romano. De voormalig rechtsback is sinds 2020 al werkzaam als technisch directeur bij Shakhtar, maar gaat nu dus langs de lijn staan.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen