PSV-spits Luuk de Jong geeft opening voor rentree in het Nederlands elftal

19 oktober 2023, 07:53   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Luuk de Jong heeft een kleine opening gegeven voor een terugkeer in het Nederlands elftal. De aanvaller kreeg deze week een lofzang van Ruud Gullit, die hem terug in Oranje wil zien. De PSV’er voelt daar voor de reguliere interlands nog altijd niets voor, maar wees een rentree voor bijvoorbeeld het EK 2024 niet op voorhand af.

En dat was best opmerkelijk, want in eerste instantie hield De Jong de boot in de Football is Life-podcast nog wél volledig af. “Met wat voor gevoel ik nu naar Oranje kijk? Niet meer met het gevoel dat ik nog wel wil meedoen. Het blijft absoluut altijd fantastisch om voor het Nederlands elftal te spelen, maar ik heb daar een duidelijke keuze in gemaakt”, hield De Jong de deur in eerste instantie volledig dicht.

Artikel gaat verder onder video

“Vanwege mijn fysiek, ik heb nu rustperiodes en kan me met mijn leeftijd gewoon volledig focussen op PSV. En daarnaast kan ik de tijd die ik altijd met heel veel plezier in het Nederlands elftal heb gestoken, nu in mijn gezin steken. Dat is ook heel belangrijk voor mij”, vervolgde de aanvaller, die vervolgens geconfronteerd werd met het EK in de komende zomer.

Lees ook: Ruud Gullit heeft duidelijk advies voor Ronald Koeman: 'Ik zou tóch met hem gaan praten'

“En als ze straks vlak voor het EK zeggen: ‘wil je toch niet even mee?’”, vroeg Siem de Jong aan zijn jongere broertje. Waar de PSV-spits eerst nog de boot volledig afhield voor een terugkeer in het Nederlands elftal, gaf hij ditmaal toch enige ruimte door het niet op voorhand uit te sluiten. “Tja… dat soort dingen, daar kan ik nu geen antwoord op geven.”

Op de lofzang van Ruud Gullit aan zijn adres, ging De Jong ook nog kort in. “Dat is alleen maar een teken dat ik goed bezig ben op dit moment. (…) Het is mooi dat hij dat zegt, maar ik denk dat ze bij Oranje heel goed bezig zijn met doorselecteren en kijken naar welke spitsen er nu allemaal zijn.”

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop
Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

  • KELDERKLASSEMENT

Reacties

Rechtsbekaf
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Of moet Koeman eerst weer een gesprek aangaan soms. Gewoon ja of nee vriend!

TheMaster1981
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Volgens mij blijft de media erover doorgaan toch? Hij zegt toch duidelijk waarom hij bedankt heeft. (En dat werpt zijn vruchten af) Dat de andere spitsen nu eenmaal niet beter zijn dan De Jong zegt al genoeg over het niveau. En mochten we op het EK nog steeds geen fatsoenlijke fitte spits hebben, mag ik hopen dat hij JA zegt.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen