PSV-coach Bosz eerlijk over eerste helft: 'Geluk dat Ajax er geen vier maakt...'

29 oktober 2023, 17:15   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ESPN

PSV-trainer Peter Bosz was in de eerste helft geschrokken wat zijn elftal liet zien tegen Ajax. De oefenmeester erkende dat de bezoekers veel sterker waren in het Philips Stadion en terecht met 1-2 voor stonden. “We mogen van geluk spreken dat zij niet vier keer scoren in de eerste helft.”

Dat zei Bosz bij zijn analyse bij ESPN. “We speelden barslecht. We hebben zelf dingen niet goed gedaan. Normaal zijn we heel sterk in balbezit en maken we juiste keuzes. Maar dit was zo slordig in balbezit, dat ze elke keer de counter konden spelen. Dat zoek ik vooral bij onszelf. We waren te slordig en dat zat hem bij ons.”

Artikel gaat verder onder video

In de tweede helft toonde PSV beterschap, maar daar was geen donderspeech van Bosz voor nodig. “Ik heb gezegd dat we wissels gingen toepassen en verteld hoe we het gingen doen. We gingen op een andere manier drukzetten, met Guus Til. Of ik geschreeuwd heb? Nee, iedereen voelde wel dat dit niet goed was. Daar heb je geen schreeuwende trainer voor nodig.”

Til maakte samen met Ismael Saibari het verschil als invaller, al wilde Bosz ook andere spelers eruit lichten. “Ze waren geweldig”, erkende Bosz. “Die jongens maakten weer het verschil. Maar ook Ricardo Pepi en Yorbe Vertessen, ook al was het maar tien minuten: hoe zij erin komen. Dat is wat je wilt zien, zij maken het verschil”, loofde de oefenmeester.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop
Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

  • KELDERKLASSEMENT

Reacties

Kingpinger
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Mazzel ? Je had juist geluk dat die bal van Lozano niet direct er in zat. En als deze goals niet waren gevallen was het nog 3-2 dus leer eerst eens tellen

Szandor
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ramalho, Teze en Benitez... wat een verschrikkelijke hoeveelheid voetbalarmoede.... die drie zsm lozen, achterlaten in een verlaten stadion... en met de hoogst mogelijke spoed vervangen... bijna alles is beter...

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen