Ongelofelijk maar waar: Ajax zou op basis van 'expected points' helemaal onderaan de Eredivisie staan

10 oktober 2023, 11:14   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Ajax staat momenteel op de zestiende plaats in de Eredivisie. De ploeg van Maurice Steijn zou qua statuur en verleden juist veel hoger op de ranglijst verwacht worden, maar wie kijkt naar de 'expected points' van dit seizoen, komt zelfs tot de conclusie dat de Amsterdammers te veel punten hebben gepakt dit seizoen.

Dat is de conclusie die OPTA Sports trekt op basis van de data. Ajax pakte vijf punten tot dusver in deze competitie, maar wie alle cijfers naast elkaar legt, ziet dat de Amsterdammers verwacht worden op 6.2 punt. Dat is het laagste van alle teams op de hoogste niveau van Nederland. FC Utrecht (6.5), Go Ahead Eagles (7.3) en FC Volendam (7.7) zitten nog het meest in de buurt.

Artikel gaat verder onder video

Ter verdediging van Ajax moet worden opgemerkt dat de ploeg minder wedstrijden heeft gespeeld dan de meeste concurrenten. De formatie van Steijn moet nog een inhaalwedstrijd tegen FC Volendam spelen en het restant tegen RKC Waalwijk – waarin het met 2-3 voorstaat – moet ook nog worden afgewerkt. Als die duels zes punten opleveren, dan zou Ajax weer in het linkerrijtje als nummer negen staan. Maar wie de cijfers bekijkt, zal daarin niet direct meer vertrouwen hebben.

Bovenin heeft PSV, dat nog geen enkele fout maakte, iets meer punten dan verwacht op basis van de gespeelde wedstrijden (20.8 om 24). Feyenoord zou niet op de vierde, maar op de tweede plaats staan met ook twintig punten. Opvallend is hoe hoog nummer twaalf PEC Zwolle en nummer veertien PEC Zwolle staan in deze ranking: op de respectievelijke vijfde en negende plaats van de Eredivisie.

Het kan overigens behoorlijk verkeren, want bij SC Cambuur in de Eerste Divisie werd Sjors Ultee maandag ontslagen als trainer. De oefenmeester zou op basis van verwachte punten met zijn ploeg juist koploper moeten zijn, maar werd als nummer elf de laan uitgestuurd.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop
Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

  • KELDERKLASSEMENT

Reacties

Exitium
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

"Opvallend is hoe hoog nummer twaalf PEC Zwolle en nummer veertien PEC Zwolle staan in deze ranking: op de respectievelijke vijfde en negende plaats van de Eredivisie." Ik wist niet dat Zwolle twee keer mee mag doen dit seizoen.

Tikkieterug 44
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Data wat zegt dat zie resultaat op dit moment bij ajax zegt niks

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen